Ljepota

Ljepota

Kako pronaći savršenog frizera ako ste previše zahtjevni?

Shutterstock

Selite u novi grad? Želite novu frizuru nakon prekida veze? Donosimo nekoliko savjeta kako pronaći savršenog frizera

Rijetko izađemo iz frizerskog salona potpuno zadovoljni novom bojom kose ili frizurom, što nije toliko čudno ako uzmemo u obzir da je ženama kosa (frizura) glavni adut! 

Ako niste zadovoljni svojim stilistom, ovi će vam savjeti sigurno pomoći: 

Saznajte sve detalje o trenutnoj frizuri

Ako vam se sviđa frizura koju već imate i želite dobar odnos s novim frizerom, prije nego napustite stari salon zapišite sve što vaš frizer koristi kako bi dobi vašu savršenu boju. Ako koristite nešto posebno za njegu vaše kože, svakako zapišite i to. Pokažite novom frizeru pri prvom posjetu. 

Kako je sijeda kosa povezana s imunitetom?

Ponesite fotografije

Ovo se čini očiglednim, ali ipak treba reći. Ako ste davno posjetili frizera koji je uredio vašu kosu, ponesite fotografiju kako je izgledala vaša frizura nakon izlaska iz salona. Istaknite frizeru što vam se posebno svidjelo ili što nije kako biste izbjegli moguću katastrofu. 

Vjerujte intuiciji

Frizer svakako mora biti talentiran, ali važnije je ipak da se vas dvoje dobro slažete i razumijete. Ako vam je teško na glas reći ono što želite ili ako vam se čini da frizer ne razumije što govorite, izgledno je da nećete biti zadovoljni rezultatom. Osjećate li da nešto nije kako ste zamisliti, slobodno napustite salon uz ispriku. 

Evo zašto kokosovo ulje nije dobro za vašu kosu

Ovo nije vrijeme za eksperimente

Prvi posjet novom frizeru nije vrijeme za šišanje duge kose ili drastičnu promjenu boje. Za početak je najvažnije izgraditi čvrstu vezu, dopustiti frizeru da se navikne na vašu kosu i vaš stil. Moglo bi se reći da je odnos potrebno tretirati kao novo ljubavnu vezu. 

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo