Kako savršeno nanijeti tuš za oči?

sminka, sjenilo, eyeliner

Kako bi upotpunili savršen look za izlazak, potreban vam je tuš za oči. On ostavlja dramatičniji dojam nego obična olovka i više ističe oči.

Mnoge žene nisu previše oduševljene ovim proizvodom jer nije najlakši za nanošenje. Potrebna je mirna ruka koja neće vrludati po kapku i upropastiti prethodno naneseno sjenilo. Ako uspiju pogoditi jedno oko, teško je simetrično iscrtati drugo jer je linija koju ostavlja vrlo tanka. Poslušajte naš savjet i uskoro ćete se sprijateljiti s eyelinerom.

tuš za oči u bojiDakako, tuš ne mora uvijek biti u crnoj boji. Budite odvažne i igrajte se s bojama. Ako nanesete ljubičasto sjenilo, neka vam tuš bude tamno zelene boje. Sa smeđom nijansom sjenila kombinirajte zlatni tuš.

Tuš je dovoljno efektan sam po sebi, ako je u nekoj nestandardnoj boji, ne morate uvijek nanijeti neko sjenilo. Većina parfumerija ili drogerija danas nudi veliki izbor tuševa u boji ili sa šljokicama. Malo suptilnog sjaja uljepšat će vaše lice i učiniti svaku odjevnu kombinaciju svečanijom.

Kapke prvo pripremite bazom za sjenilo koja dolazi u obliku kreme ili gela. Baza će zadržati sjenilo i tuš na mjestu, oni se neće razmazati, a ako imate masniju kožu, osušit će ju.

Ako se bojite da ćete pogriješiti s nanošenjem tuša i uprljati sjenilo, možete zamijeniti redoslijed šminkanja. Započnite s tušem.

tuš za očiJednom rukom lagano nategnite kapak. Budite nježne, inače ćete dugogodišnjim natezanjem uzrokovati jače bore. Mali prst ruke u kojoj imate tuš naslonite na jagodičnu kost i liniju započnite od sredine gornjeg kapka prema vanjskom kutu. Kratkim potezima dugim par milimetara iscrtajte granicu s trepavicama. Većina žena griješi kada misli da tuš moraju nanijeti u jednom potezu od unutarnjeg kuta do vanjskog. Ako koristite kratke poteze, manje ćete griješiti i lakše pratiti oblik oka.

Liniju podebljajte prema vanjskom kutu. Sada možete prijeći na unutarnji kut i istom metodom iscrtati liniju. Neka ona bude jako tanka u unutarnjem kutu, podebljana prema sredini, a na kraju najdeblja. Crta će biti tanka ako kistić tuša držite okomitim na smjer iscrtavanja i samo vrškom nanosite tuš.

Tuš je tekuć, pa kada ga nanesete, morate pričekati da se osuši. U protivnom će se preslikati na kapke i uništiti cijeli trud.

Mačkasti izgled možete dobiti tako da izvučete gornju crtu dalje od kraja kapka i lagano zaokrenete prema gore, kao da radite duguljastu kvačicu. Ako niste sigurne gdje bi ta crta točno trebala ići, zamislite da ocrtavate donji kapak i kada dođete do ruba kapka nastavite prema gore tu imaginarnu liniju.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!