Kako skinuti šminku proizvodima iz kućne radinosti? - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Kako skinuti šminku proizvodima iz kućne radinosti?

Ako vam je ponestalo mlijeka za čišćenje, a prekasno je za odlazak u trgovinu, ne očajavajte. Donosimo vam neke od proizvoda koje možete koristiti za njegu lica koje se inače nalaze u vašoj smočnici.

Jedan od grijeha protiv njege lica je ne skinuti šminku prije počinka. Koža lica bi trebala biti besprijekorno čista – bez ostataka šminke, masnoće i nečistoća koje ste skupljali tijekom dana.

Ako vam je ponestalo mlijeka za čišćenje, a prekasno je za odlazak u trgovinu, ne očajavajte. Donosimo vam neke od proizvoda koje možete koristiti za njegu lica koje se inače nalaze u vašoj smočnici.

1. Ulje ružmarina

Ako želite skinuti ruž za usne i pri tom ih ne osušiti, nanesite kapljicu ulja ružmarina. Ono će omekšati ruž za usne (pogotovo tzv. lipstain koji se zadržava satima i teško skida), koji ćete lako skinuti mekanim komadićem gaze ili nježnog pamučnog ručnika za lice.

2. Mlijeko ili jogurt

Lice umijte hladnom vodom i lagano ga osušite tapkajući ga ručnikom. Pamučni ručnik umočite u hladno mlijeko ili jogurt i nježno umasirajte u kožu lica kružnim pokretima, kao da radite piling. Mlijeko i jogurt su prirodna sredstva za čišćenje koja će ukloniti bilo kakve prištiće i crvena područja na licu. Ipak je Kleopatra znala kako treba njegovati svoje tijelo…

3. Maslinovo ili kokosovo ulje

Za skidanje sjenila, maskare i olovke za oči koristite maslinovo ili kokosovo ulje. Nanesite malu količinu ulja na komadić vate i prislonite na kapak, pazeći da ulje ne uđe u oči. Držite vatu na mjestu 20-ak sekundi i nježno obrišite ostatak šminke koja će se lako skinuti.

4. Sezamovo ili bademovo ulje

Iako su maslinovo i kokosovo ulje
sasvim dobri za skidanje šminke, ako imate osjetljive oči ili nosite
leće, odaberite bademovo ili sezamovo ulje. Ono će skinuti svu šminku s
lica, uključujući i masnu olovku za oči ili tuš.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo