Ljepota

Ljepota

Kineskinje su poznate po svom besprijekornom tenu – otkrivamo tajne njihove ljepote

Ako govorimo o njezi kože, žene u Aziji su daleko ispred nas… Smatra se kako sve tajne ljepote i njegovanja kože dolaze upravo iz Kine.

Poznate po besprijekornoj ljepoti tena, žene u Kini se koriste određenim proizvodima i ritualima koji im u tome pomažu. Donosimo nekoliko savjeta koje i vi vrlo lako možete uvrstiti u svoju dnevnu rutinu njege.

Akupunktura i akupresura

Kineske metode koje se koriste kako bi stimulirate akupunkturnih točaka i tako stimulirale protok energije kroz tijelo. Laganim pritiscima na te određene točke potičete detoksikaciju kože te aktivirate proizvodnju prirodnog kolagena. Moguće je na isti način umanjiti vidljivost ožiljaka i ekcema. 

Zeleni čaj

Zvuči kao stereotip, ali u Kini stvarno piju puno zelenog čaja koji je i dalje najpopularniji napitak iako postoje i određeni čajevi za određene kožne probleme. Zeleni čaj neće samo imati pozitivan utjecaj na izgled i zdravlje kože već i na cjelokupno zdravlje organizma.

Kurkuma

Kurkuma se može koristiti u razne svrhe, ali u Kini se obično koristi za pripremu maske za lice. Napravite sami masku od kurkume koju ćete pomiješati s mlijekom i medom, ako vam je cilj imati čistu i nahranjenu kožu.

Rižina voda

Navika umivanja u rižinoj vodi je nešto što je u Kini tradicija, a to je jednostavan način za posvjetljivanje kože i njene zaštitite uz pomoć protuupalnih svojstava koje ova voda sadrži. Tvrde da ovom navikom možete i učvrstiti kožu lica. 

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo