Ljepota

Ljepota

Koliko pari traperica imate u svom ormaru?

Prethodno je ustanovljeno kako su traperice najisplativiji komad odjeće u ženskom ormaru – žena će prosječni par traperica, koji prema britanskim stručnjacima stoji oko 348 kuna, obući oko 428 puta prije nego što ih baci. To jednom paru daje vrijednost od 0,81 kunu po jednom nošenju.

No, što ako posjedujemo više pari traperica no što ih stignemo nositi?

Čak 75 posto žena nosi tek četvrtinu svojih traperica, a ostatak ostavlja u mraku svog ormara, pokazalo je najnovije istraživanje modnog portala Misshighstreet.

Naime, prosječna žena vlasnica je deset pari traperica, no nosi samo tri para! Ako ste racionalna osoba i jednako nosite svaki par traperica koji imate u ormaru, tada znajte kako spadate u iznenađujućih deset posto ispitanika.

Traper je davno preraso svoje korijene radničke odjeće i postao ključan zaštitni znak odijevanja, stoga nije iznenađujuće da prosječna žena posjeduje deset pari traperica”, tvrdi utemeljiteljica portala Hannah Buckley, koja u svom ormaru ima 50 pari traperica.

“No zanimljiva je mjera u kojoj žene nagomilavaju traperice, a u stvari ih ostavljaju na dnu ormara. Problem leži u tome što je jednostavno impulzivno kupiti traperice koje su u trendu, a na kraju imamo traperice koje nam loše stoje ili koje ne bi nosili ni za živu glavu sljedeće sezone”, tvrdi Buckley.

Budite iskreni: koliko pari traperica imate u svom ormaru, a koliko ih uistinu “šetate”?

Stati u stare traperice je bolje od seksa!

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo