Kome zaista treba regenerator? - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Kome zaista treba regenerator?

Jakim se regeneratorima koristite jedino ako vam je kosa ispucala, sitno kovrčava, obojena ili ako imate trajnu.

Za njihovu upotrebu treba vam tek nekoliko minuta – recimo onoliko dugo koliko vam treba da našamponirate kosu svog djeteta. No, regenerator možete ostaviti i dulje ako želite dubinski tretman. Pravi je trenutak za to kada imate desetak minuta za opuštanje u kadi.

kAko vam je kosa u dobrom stanju – a takva bi trebala biti u većine muškaraca i djece – regenerator nije potreban. Samo ako vam je kosa dulja od desetak centimetara i redovito je sušite sušilom, krajevi će biti skloni “cvjetanju”.

Blagi regenerator oblaže vlasi glatkim, nevidljivim filmom koji ih štiti od topline, a istodobno ispunjava sićušne pukotine na površini vlasi. Zato je nakon upotrebe regeneratora mnogo lakše češljati kosu. Ako vam je kosa tanka i naelektrizirana, regenerator će smanjiti statički elektricitet. Ipak, nemojte ga nanositi ga na krajeve jer će u protivnom kosa vrlo brzo izgledati mlitavo.

Savjet: Visoka cijena ne znači uvijek visoku kakvoću. Želite li iskušati neki od skupih regeneratora, kupite najmanju bočicu ili jastučić. Tako ćete otkriti koji vam regenerator najbolje odgovara prije no što investirate u veliku bocu.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo