Ljepota

Ljepota

Londonska dizajnerica Ada Zanditon drugi put na Dreft Fashion Weeku Zagreb

Dizajnerica Ada Zanditon, ljubimica London Fashion Weeka i bivša bliska suradnica u studiju Alexandra McQueena i kontraverznog Garetha Pugha, po drugi put dolazi na Dreft Fashion Week Zagreb.

Ovoga puta zagrebačkoj publici predstavit će se u društvu frizerske zvijezde svjetskog ranga Christiana Landona. Popularni vlasuljar svojim će nekonvencionalnim umjetničkim djelima, ovaj puta inspiriran šarenom šećernom vatom, zaokružiti Adinu ekološku modnu fantaziju.

“Prošli put sam se sjajno provela, zbog čega se vraćam Dreft Fashion Weeku Zagreb. Ovoga puta ću predstaviti kolekciju s London Fashion Weeka naziva ‘Poseisus‘ S/S 2012. Inspirirala me priroda mora – morski konjic, grčke boginje i haićanski karneval te origami za detalje. A za Dreft FWZ Christian je osmislio potpuno novi styling. On će i nadgledati cijelu reviju”, ispričala je Ada.

Ekološki osviještena, Ada je brendirala svoje kolekcije izrađene isključivo od prirodnih materijala koje opisuje riječima: “Moj rad nastaje iz znanstvene perspektive na okoliš, takozvane biomimikrije. Kolekcije opisuju moderni arhitektonski oblici integrirani u povijesna putovanja s fantazijama iz budućnosti”.

Poznati londonski modni novinar Ruth Styles za Adu je izjavio: “Ada je zaista najveći novi talent čiju reviju vrijedi pogledati”. U Parizu je bila nagrađena nagradom Masters of Linen koja se dodjeljuje najkreativnijim mladim dizajnerima, o Adi su u samo dvije godine njezine karijere već pisali u američkom, ruskom, talijanskom i engleskom Vogueu, Graziji, The Observeru, Elle&Elleu, Marie Claireu, Glamouru, Sunday Timesu i dr.

Svjetska manekenka i glumica Lily Cole luda je za Adinim kreacijama, a nose je i glazbenica Katie Melua, kći Paula Wellera, Leah, englesko-irski pjevač Patrick Wolf, engleski pjevač Bishi, fotomodel i američka televizijska zvijezda Jameela Jamil i mnogi drugi.

Pogledajte njenu kolekciju Pyramora za sezonu proljeće/ljeto 2012 u foto galeriji.

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo