Make-up prijedlozi za maturantice

sminka, make-up, sminkanje

Nakon što smo vam u prošlom članku predstavili smo top 5 dizajnerskih prijedloga s modnih pista kao inspiraciju za odabir haljine za maturalnu večer, sada vam donosimo pregled 5 najnovijih make-up smjernica koje će maturanticama pomoći da zaokruže svoj cjelokupni "maturalni look".

k1. Pastelni "smokey eyes"

Cijela paleta pastelnih nijansi nanesena na oči tehnikom "smokey eyes", a koje make-up artisti predlažu u rasponu tonova od svijetloga do tamnoga, čini osnovu sofisticiranog i ženstvenog izgleda. Nježne teksture licu daju svijetao, prirodan i njegovan izgled.

Uz svjetlucanje mikročestica i "lightera", oči su istaknute maskarom i neutralnim eye-linerom, te čine zanimljiv kontrast, u pravilu, gotovo bezbojnim usnama. Mat teksture pudera i rumenila uz neutralne nijanse sjenila, radi dramatičnijeg dojma, mogu se upotpuniti umjetnim trepavicama.

2. Neogotički

Dramatično, ekstravagantno i tamno - nastavlja se neogotika lansirana protekle sezone. Reinterpretacija klasičnog izgleda glumica nijemog filma, uz naglašeno tamno sjenčenje kapaka i strogo konturirane obrve, i dalje su u snažnom kontrastu s izrazito blijedim, matiranim tenom.

Usnice također ostaju neutralne, ili, pak, u stilu hollywoodskih diva, obojene intenzivno crvenim ružom i jasno ocrtanih kontura. Kod "grafičkog" make-upa, vrijedi spomenuti, potrebno je težište zadržati na očima.

k3. Neutralno

Supertrendovski izgled, ali na sofisticirani način, predstavlja lice koje čini se, gotovo i nije našminkano. Cijeli niz neutralnih ružičastih i bež tonova sjenila i rumenila upotpunjeni su transparentnim puderima sedefastog sjaja.

Najnovije teksture make-upa daju licu svijetao, njegovan i prirodan izgled. Svjetlucanje mikročestica make-upa predstavlja idealan odabir za večernji izlazak. Oči istaknute višeslojnom maskarom ili eye-linerom u suprotnosti su s neutralnim usnama.

4. Rumenilo na obrazima

Svježi i svjetlucavi obrazi naglašavaju trendovski izgled, dok mat teksture prizivaju duh klasične elegancije i modne prošlosti, pa su kao takve prikladnije za sve koji preferiraju decentni izgled. Valja imati naumu da će intenzivno obojeni obrazi najbolje pristajati uz diskretno našminkane oči, lijepo oblikovane obrve i naročito uz sjajnu, njegovanu koža.

Idealna boja kapaka za ovaj look, po savjetu vizažista, jest sjenilo s tek naznačenim "touchom" neutralne boje.

k5. Eye-liner

Precizna tanka crta kistom na kapku iznad trepavica ponovno je "in". Javlja se u nešto izmijenjenoj varijanti klasike make-upa 50-ih godina, ali što se oblika i boja tiče, pravila zapravo nema. Istinska novost jest, što se često nalazi na licu koje čini se i nije našminkano. Ono što jest ostalo isto – preciznost je linije i mačkasta zavodljivost pogleda.

Osim očiju, budući da ove sezone eyeliner nalazimo u njegovim najmaštovitijim inačicama, ostatak šminke ostaje u drugom planu - ističu se tek jagodice diskretno naznačene ružičastim rumenilom.


Izvor: She.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!