Ljepota

Ljepota

Mala crna haljina: žene ju traže pet dana, a obuku samo dvaput

Najvječnija od svih odjevnih predmeta, mala crna haljina, sinonim je za eleganciju. Audrey Hepburn nam je pokazala briljantnost ovog božanstvenog komada Coco Chanel u Doručku kod Tiffanyja, a pola stoljeća poslije, mala crna haljina je nezaobilazna u ormaru bilo koje žene.

Vjerojatno ne postoji žena koja nije vlasnica barem jedne, a prema istraživanju provedenom u Velikoj Britaniji nad 2000 ispitanica, prosječna žena traži svoju idealnu haljinu čak 30 sati!

Frustrirajuće isprobavanje raznih modela i uzimanje u obzir cijene sve dok ne pronađu savršenu malu crnu haljinu u prosjeku traje pet dana. Analitičari su do tog broja došli tako da su 30 sati kupovine “raspodijelili“ u pet dana šopinga po šest sati! Unatoč dugotrajnoj potrazi, ista će žena samo dva puta obući tu malu crnu haljinu!

Mango

Mango

Zašto se tako odnose prema ovom “ziceru“ ženskog izgleda? Najčešće žene ne želi biti viđene u istoj haljini više puta, a također se boje da bi njihova LBD mogla izgubiti svoju “posebnu čar“ ako ju previše puta odjenu.

Čak osam od deset ispitanica u svom ormaru ima barem jednu malu crnu haljinu, a polovica žena koje nisu vlasnice popularne ikone stila traže ju po dućanima.

Dvije trećine žena koje imaju malu crnu haljinu kupile su ju između 18. i 24. godine, a u ormaru su ju čuvale 11 godina, spremno čekajući idealnu priliku da se u njoj pokažu. U tom dugom razdoblju, obukle su ju najviše dva puta.

Zara

Mala crna haljina je poznata ikona mode. Unatoč tome, žene ju obuku tek par puta i drže neopranu ili nenošenu na dnu ormara. Za mnoge žene dovoljno je da znaju kako ju mogu obući kad god prilika to zahtjeva i to opravdava njihov trošak“, objasnila je Susan Fermom, glasnogovornica tvrtke Dr. Beckmann koja je provela istraživanje.

Zanima nas, koliko ste puta vi obukle svoju LBD?

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo