Ljepota

Ljepota

Mixa #SavjetStručnjaka – kako nesavršenosti na koži utječu na samopouzdanje i kako se nositi s time?‬‬‬‬‬‬

Foto: Shutterstock

Odrastanje, hormonalne promjene, zagađenje okoliša, stres, umor, nezdrave navike, loša prehrana i brojni drugi čimbenici mogu naštetiti osjetljivoj koži i uzrokovati vidljive nesavršenosti poput pojave prištića, akni, mitesera, mrlja, proširenih pora i sjaja.

Ako i vi imate problema s nesavršenostima na koži lica, upoznajte naš tim Mixa stručnjaka te ih pitajte sve što vas zanima, a oni će odgovoriti na pitanja s kojima se oni u svoj praksi najčešće susreću.

Samopouzdanje je jedan od elemenata slike o sebi i povezan je s našim iskustvom. Ako smo sigurni u sebe, lakše prilazimo drugim ljudima, ostavljamo dobar prvi dojam i dobivamo pozitivnu povratnu informaciju o sebi. To jača naše samopouzdanje. Ako nismo sigurni u sebe, sumnjamo u svoje mogućnosti ili mislimo da nismo dovoljno dobri, i zatvoreniji smo prema ljudima možemo ostaviti manje dobar prvi dojam, što može imati utjecaja na dodatno kreiranje nižeg samopouzdanja. Međutim, to u suštini ne govori ništa o našim sposobnostima, inteligenciji, ljepoti, privlačnosti, nego o tome koliko se osjećamo sigurnima. Problemi s kožom mogu povećati našu nesigurnost jer imamo ideju da ih svi primjećuju, gledaju u naše lice i komentiraju nas iza leđa.

Ako je vaše samopouzdanje katkad bilo poljuljano zbog lošeg tena i problematične kože, pročitajte savjete našeg #MixaStručnjaka psihologinje Sunčane Rokvić koja će vam odati nekoliko trikova koji će vam pomoći da prevladate nesigurnosti.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo