Moja kosa – moja snaga - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Moja kosa – moja snaga

Ako se i vi, poput legendarnog starozavjetnog lika Samsona, osjećate ranjivo bez kose, vrijeme je da ju naučite pravilno njegovati. Pogotovo u ljetnim mjesecima.

Želite li svoj ponos sačuvati od štetnih vanjskih utjecaja, važno je pridržavati se nekih osnovnih savjeta.

Ako imate suhu ili valovitu kosu, trebali biste ju sušiti na isključivo prirodan način. Dakle, bez fena.
To se pogotovo odnosi na vrijeme koje provodite na moru, jer sol isušuje kosu.

Poput kože i naša kosa voli njegujuće tretmane. Stoga joj, nakon svakog pranja, priuštite bogati regenerator, kako biste spriječili isušivanje. Hoće li vas to baciti u pretjerani trošak? Nipošto!
Većinu preparata koje ljeti koristite za tijelo, možete iskoristiti i za kosu. Slobodno ju možete mazati maslinovim uljem ili bilo kojom kremom za sunčanje. Ako kosu bojite i tijekom ljetnih mjeseci, trebali biste koristiti što prirodne nijanse, kako bi se izbjegla moguća ispiranja.

A što kupiti?
Ne znate koji je proizvod dobar za ljetnu njegu kose? Važno je odabrati onaj koji odgovara vašim potrebama. Pritom nemojte pokleknuti upornoj prodavačici koja vam želi podvaliti “najnoviji” proizvod koji će “preporoditi” vašu grivu.

Vi, dakako, najbolje poznajete svoju kosu i njene potrebe. Ako se zaista ne možete odlučiti za pravi proizvod, možete se obratiti profesionalcima kako biste dobili odgovarajuću njegu koju vaša kosa zaslužuje.

M. Popović

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo