Ljepota

Ljepota

Najbolje beauty odluke za 2012-tu

Neka dignu ruku one koje će u idućoj godini početi više vježbati, prestati psovati, početi štedjeti ili prestati jesti nezdravu hranu! Jeste? Sretno vam bilo s tim!

Ok, sad kad smo se njih riješili, okrenimo se malo realističnijim novogodišnjim odlukama, jer samo tako postoji malena šansa da ćemo ih se zaista i držati ili barem pretvarati da ćemo ih se držati.

Ovog puta odluke se odnose na ljepotu, brigu o tijelu, ali ne u smislu dijeta i vježbanja već kozmetike i njegovanja tijela. Neće tu doduše biti ničeg revolucionarnog, nažalost fontanu mladosti još nismo otkrili (ali smo na dobrom putu), ali ćemo s vama podijeliti neka “beauty” pravila kojih bi bilo dobro da se pridržavate, a i mi skupa s vama, s obzirom da nam 90 posto redakcije čine žene.

Krenimo onda redom…

1. Ograničit ću se na samo dva proizvoda za usnice u torbici

Ovaj savjet zapravo ide i dalje od “labela”, šminki i sjajila. Poanta je da ne morate svakog dana sa sobom tegliti tone šminke (to ostavite za poseban ormarić kod kuće). Ove godine odlučite se za jednostavnost i prirodnost (to je uvijek “in”!), pa nosite što manje šminki – dovoljno vam je “labelo” i ruž nježne boje, te maskara, korektor i malo rumenilo za hitne slučajeve.

2. Isprobat ću nešto novo

Ove godine konačno recimo zbogom dosadnom i predvidljivom! Odlučimo se za promjene, male ili još bolje velike i to često! Promijenite frizuru ili boju kose, isprobavajte nove boje lakova, ruževa i sjenila. Unatoč krizi počastite se nekim spa beauty tretmanom…

3. Bit ću sposobna sama si izrašpati i nalakirati nokte

Kažu da će 2012. godina biti još gora što se financija tiče od prošle godine. Ako je tako, onda moramo početi šparati, a to se odnosi na sva područja života pa tako i na ljepotu. Ove godine počnite više brinuti sami o sebi (osim ako to već ne činite – bravo vi, u tom slučaju!). Sami se depilirajte, sami se manikirajte, pedikirajte i što god već zbilja možete sami raditi, a tiče se njegovanja tijela. Uostalom, ako krajem godine dođe do najavljivanog smaka svijeta, barem ćete imati još nekoliko vještina da se obranite.

4. Prestat ću koristiti previše proizvoda odjednom

Ne znam kako vi, ali ja sam se jednom prilikom našla u vrtlogu kozmetičkih proizvoda. Koristilo se apsolutno sve od A do Ž, od sredstava za čišćenje lica, tonika, after tonika, kremi, dvije vrste podloge, korektora, sjenila, rumenila, ruževa, maskare, olovki za obrve i još koječega… Od ove godine sve ću srezati na minimum minimuma (u povezanosti s odlukom br. 1). Za čišćenje lica – micelarna otopina, nakon toga krema sa zaštitnim faktorom, minimalno podloge, malo sjenila, maskara i rumenilo i gotova sam! Prije spavanja ponovo micelarna, pa serum (dosta važno za žene nakon 30 koje ne žele bore) i noćna krema. Jednostavno, i ne morate potrošiti sate na uređivanje!

5. Neću kopati, trgati, istiskivati ili čupati stvari koje je najbolje ostaviti na miru

Na ovo se nema što dodati. Svi znamo na što se to odnosi.

6. Redovito ću stavljati maske

I to maske za: lice, kosu, ruke i stopala. Bilo da se radi o kupovnim varijantama ili maskama iz kućne radinosti, ovi mali rituali traju do 20 minuta, ali znače ogromnu razliku!

7. Pomagat ću, ali neću biti napadna ili arogantna.

Ponekad mi drugima dijelimo savjete s najboljim namjerama, ali to drugima ne ispada svaki puta tako. Ja sam uvijek za to da se drugima iskreno kaže što se misli (da čak i vama koje nosite puder dvije, tri ili više nijansi pretamniji nego što biste trebale), ali ove ću godine to činiti s dozom umjerenosti. Živi i pusti druge da žive- moj je moto ove godine.

8. Zapamti prilagoditi podlogu boji kože i sezoni

Vezano za pudere od maloprije – ja zbilja ne razumijem žene koje nose pretamni puder. Zar one zbilja misle da to nitko ne primjećuje? Ili da to zapravo dobro izgleda na njima? Zaista, ove godine učinimo svi svijetu uslugu i uskladimo puder i bronzer s prirodnom nijansom kože! Imajte jedan “par” za ljetne dane kada ste preplanuli, a drugi za zimske dane kada ste svjetliji.

9. Bacite staru šminku!

Prestanite kao hrčak skupljati šminku. Treba li vam zaista stotinu sjenila za oči, ruževa, kremica, maskari, olovki i sličnih pizd…, ahem, gluposti? Uz to kladimo se da je barem trećini stvari koje ljubomorno čuvate istekao rok trajanja. Kad već govorimo o rokovima trajanja – jeste li ikad na kozmetičkim proizvodima primijetili maleni znakić s otvorenom posudom koja na sebi ima brojku i slovo M? Ta brojka označava broj mjeseci koliko vam proizvod vrijedi od dana otvaranja (M= months). Dakle prisjetite se koliko koju šminku koliko imate – i bacite sve što više ne valja!

Rok trajanja:
Kreme za lice, tonici za čišćenje ili hidratantni losioni – najviše godinu dana
Tekući puder – oko godinu dana
Puderi u prahu i kamenu – godinu do tri godine
Rumenila – do dvije godine
Ruževi i sjajila za usne – do dvije godine
Olovke za oči i usta – 1 do 3 godine
Tekući eyelineri – do godinu dana
Sjenila za oči – do tri godine
Maskara – od 4 do 6 mjeseci

10. Voda, spavanje, zaštita od sunca…

… i sve ostalo čega se možete sami sjetiti. Svi znamo da trebamo piti puno vode, to je dobro za zdravlje, ali i za ljepotu – jer nam tada koža izgleda ljepše i mlađe. Sličan učinak ima i spavanje, a zaštita od sunca zna se za što je sve dobra… A što se ostalog tiče – slobodno svoje “beauty” tajne i odluke za ovu godinu podijelite s nama u komentarima.

 

Izvor: Žena.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo