Ljepota

Ljepota

Najbolji novi kafići u Zagrebu

Tim Ohr-a provjerio je nove “hot” kafiće u centru Zagreba!

S dolaskom jesenske i zimske sezone, sve važnijima postaju interijeri kafića, a ne terasa. U uređenje prostora sve se više ulaže, pa ne čudi činjenica da je u posljednje vrijeme u samom centru Zagreba “niknulo” pet vrhunskih kafića. Zadovoljit će i najzahtjevnije ukuse, a osim uređenjem, ovi kafići zadivljuju i ponudom! Stoga sljedeći put kad se uputite centrom, svakako provjerite jedan od ovih dragulja. Možda pronađete svoje novo omiljeno mjesto!

Cassa Del Cafe

Cassa Del Cafe

Cassa Del Cafe mali je kafić koji se smjestio u Preradovićevoj ulici. Iako velik samo 40-ak kvadrata, lokal odiše luksuzom, elegancijom i smirenošću. Za ovakav dojam najzaslužniji je arhitekt Martin Pohl koji je Cassu del Cafe oplemenio smeđim i zlatnim tonovima. Namještaj Moroso u koži je boje čokolade dizajnerice Patricie Urquiole, a cijeli je prostor odjeven u pločice Rex teksture kože i brončana ogledala.

Preradovićeva 3
Tel: 091 9570 375
Radno vrijeme: 07-23 h

Toxic

ToxicToxic bar nije imao problem premalog, već nepovoljnog, i uskog prostora. Iako se proteže na tri etaže, bio je pravi izazov preurediti ovaj, nekada ugostiteljski obrt. Posla se, vrlo uspješno prihvatila tvrtka Arhitektura Lozica, te prostor odiše duhom i elegancijom. Osnovni uvjet oživljavanja lokala bio je pronalazak dobrog mjesta za šank. On je smješten u dnu prizemlja, te je tako postao mjesto s kojeg se sve katove i terasu može ravnopravno posluživati. Instalacije su smještene u zidove, čime se stvorila mogućnost za dekorativni detalj niša s bocama i RGB rasvjetom koja je glavni element atraktivnosti lokala. Zlatnožuta boja izabrana je radi energije, a crna kao nastavak na ovu prethodnu.

Preradovićeva 2
Tel: 098 9316 584
Radno vrijeme: 08-01 h

1st Coffee

1s CoffeeTakođer u Preradovićevoj, nakon križanja s Teslinom, smjestio se i 1st Coffee. Za ovaj kafić slobodno možemo reći da je u potpunosti okrenut hedonističkom uživanju u omiljenom napitku – kavi. U 1st coffeeu možete probati osam vrsta kava iz raznih dijelova svijeta, a za potpuni ugođaj tu je minimalistički uređen interijer koji su vlasnici sami osmislili. Kafić u prizemlju ima oko 30-ak kvadrata, a s prostorom na galeriji penje se na 70 četvornih metara. U uređenju prevladava bijela boja kako bi se bolje istaknula čistoća prostora. U interijer je uklopljen i originalan inventar, od bijelih dizajnerskih stolica do aparata i mlinaca za kavu. Ako želite kafić gdje ćete se osjećati ugodno i “kao doma”, svakako provjerite 1st Coffee.

Preradovićeva 12
Tel: 01 4854 780
Radno vrijeme: Pon-Sri 07-24, Čet-Sub 07-01, Ned 09-15 h

Lemon

LemonKafić Lemon nalazi se na mjestu nekadašnjeg Hard Rock Caffea u Gajevoj ulici. Možemo reći da se radi o svojevrsnoj 2u1 ponudi, jer je uz kafić otvoren i noćni klub u podrumu. Interijer i oba prostora uređivao je studio Dva arhitekta iza kojeg stoji poznati arhitektonski dvojac Ćurković i Zidarić. Klub je puno alternativnije uređen od kafića, a dominira crna boja koja sve prožima. Industrijski izgled postignut je i upotrebom metalnih pocinčanih ploča od čelika kakvim su presvučeni šank, DJ-pult i vrata. Gornji prostor uređen je jednostavnije i elegantnije, a dominiraju tamnosmeđi tonovi prirodnog drva i diskretna rasvjeta. Sav namještaj također je u tamnosmeđem tonu, a velik dio mobilnog namještaja studio Dva arhitekta dizajnirao je isključivo za ovaj prostor.

Ljudevita Gaja 10
Tel: 01 4820 800
Radno vrijeme: Sub-Čet 08-02, Pet-Ned 08-04 h

Flores

FloresFlores se smjestio u Dežmanovom prolazu, a osim malog kafića uz parfumeriju, nedavno je otvoren i kafić u Petrićevoj. Posebnost Floresa leži u činjenici da u njemu ništa nije sponzorirano. Suncobrani ne nose nazive uvoznih piva, šalice ne reklamiraju proizvođače kave, čaše proizvođače sokova. Upravo to bila je želja vlasnika – jednako uložiti i u interijer i u cjelokupni dojam, kako bi posjetitelji neometano i potpuno uživali. Interijer kafića uz trgovinu i same trgovine radio je poznati arhitekt Nikola Filipović, dok kafić u Petrićevoj supotpisuje njegov učenik Zoran Leko. Misao vodilja bila je napraviti nešto posebno, što se ne vidi svaki dan. Od materijala je korišten kokosov pod, koji daje zanimljiv dojam, a ostatak je od kamena. Jedinstven materijal je i radika, furnir od korijena različitog drveta, a umjesto velikih, visećih lustera Flores krase spuštena stropna svjetla s puno malih svjetiljki.

Petrićeva 1
Tel: 01 4819 272
Radno vrijeme: 07-23 h

D. Šorgić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo