Što je ljeto bez ribe? Za većinu osoba ljetno vrijeme znači odmaranje na suncu, kupanje u moru i uživanje u ukusnim ribljim jelima. Zato smo za vas pripremili pet zanimljivih recepata koji uključuju ribu i plodove mora! U slast!

1. Punjena orada
Dolaskom ljeta i prehrana i jelovnici se mijenjaju, pa nam više odgovara laganija, a takav je i ovaj recept s punjenim i u pećnici zapečenim, sočnim i ukusnim oradama. Poslužite ju uz prilog po želji i obavezno uz čašu
dobrog vina. U slast!

2. Brancin iz folije s pancetom i povrćem
Ovo je još jedan zdrav i ukusan obrok! Pripremite brancin omotan domaćom pancetom, s malo češnjaka, a za prilog poslužite povrće, skuhano i preliveno
mješavinom maslinovog ulja, peršina i češnjaka.

3. Som u pivskom tijestu s tartar umakom
Pivo je za vas prvenstveno piće? Ili možda ne? Pivo možete iskoristiti za prelijevanje pečenja ili roštilja, no ovo tijesto s dodatkom piva oduševit će vas konzistencijom
nakon prženja te okusom i aromom.

4. Lignje iz pećnice i blitva s bobom
Brz, jednostavan, vrlo ukusan i lagan obrok, kojeg ćete poželjeti češće na svom stolu! Treba li vam još preporuka da isprobate ovaj recept?

5. Dagnje s bademima
Dagnje ili mušule, vjerojatno je najpoznatija vrsta školjki u nas, ali i u svijetu. Napravite ih na malo drugačiji, profinjeniji način – kao
predjelo ili pikantan “snack”, kratko zapečene, s mljevenom paprikom i
sjeckanim bademima.
… i ne zaboravite nas lajkati na Facebooku. Nije
obavezno, ali je lijepo od vas! 🙂
D.Š.