Ljepota

Ljepota

Našminkajte se u osam poteza

Svakodnevna šminka ne mora izgledati obično. Vješto nanesena može i diskretno našminkanom licu dati posebnu draž

1. Besprijekoran ten počinje s korektorom u štapiću za nijansu svjetlijim od boje podloge za puder. Prstima ga lagano nanesite na sve mrlje ili prištiće te na tamne podočnjake.

2. Nanesite zatim podlogu za puder iscrtavajući njome indijanske pruge na ona mjesta gdje je nužna – kao što su obraz, nos, brada – i zatim je lagano razmazujte prema gore dugim potezima prstiju dok ne postane gotovo nevidljiva.

k3. Učvrstite” šminku puderom u prahu. Jastučić je bolji jer na njemu ostaje više pudera i precizniji je od četkice. Presavijte ga na pola kako biste lakše uklonili višak praha iz udubljenja oko očiju i nosa.

4. Oblikujte oči uz pomoć malog kista kojim ćete na kapke nanijeti neko zagasito sjenilo. Povucite crtu što bliže trepavicama. Prstom lagano nategnite kožu u uglu oka kako bi crta bila jednako široka i ravna.

5. Istaknite obrve upotrebljavajući isti kist i sjenilo. Povlačite četkicom kratke poteze kako biste popunili oblik obrva. Većina žena zapušta obrve, kažu vizažisti, pa to licu daje nedovršen izgled.

6. Nanesite jedan sloj maskare na vrhove trepavica, četkicom za maskaru blago pritisnite prema natrag vrhove trepavica kako biste ih lagano zavrnuli. Odaberite nijansu koja se slaže s bojom vaš kose – svijetlosmeđa za plavuše, smeđa za brinete itd.

k7. Nasmiješite se i većim kistom nanesite rumenilo za obraze na istaknuti dio obraza. Boja rumenila morala bi biti ista kao i prirodno rumenilo vaših obraza, kažu vizažisti. Razmazujte lagano prema dolje istim kistom, dok rubovi ne nestanu.

8. I na kraju – usne. Nanesite neutralan ili ružičasti ruž izravno iz tube. Protrljajte usne jednu o drugu a zatim još prstom ujednačite sloj ruža.

 
K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo