Nemojte zaboraviti na tonik za lice

lice, krema, tonik, njega lica, koza

Tonik za lice je vrlo važan dio naše ljepote lica. On pomaže izjednačiti boju tena, smanjuje pore, čisti nečistoće s kože i ostatke mlijeka za čišćenje, hidratizira kožu, te poboljšava njen cjelokupni izgled.

Nanosi se nakon što se lice prvo očisti mlijekom za čišćenje, a nakon njega slijedi hidratantna krema. Ujutro se žurimo na posao, a navečer smo preumorni slijediti svaki korak pravilne njege lica, pa tako najčešće isključimo tonik. Lice smo očistili mlijekom, pa mislimo kako nam tonik nije potreban, ali tu smo u krivu. Na koži ipak ostaju tragovi mlijeka za čišćenje, a pore su još uvijek široke i otvorene. Komadićem vate ili blaznicom ga trebamo nanijeti na lice kako bismo pore zatvorili i kožu pripremili za hidratantnu kremu.

sprej za liceČuvanje tonika

U hladnim zimskim mjesecima ga možemo čuvati u ormariću kupaonice ili na polici s kozmetičkim proizvodima, ali za vrijeme ljeta preporučuje se držati ga u hladnjaku. Tako ćete dodatno pospješiti ljepotu svog lica jer će temperatura tonika biti osvježavajuća, te će pomoći ukloniti natečene kapke. Dobit ćete instantnu dozu energije!

Kao i ostali proizvodi, tonik ima svoj rok trajanja i vrlo je važno pridržavati ga se. Koža lica je nježna i osjetljiva, a s pokvarenim proizvodima se naprosto igrate ako ih koristite i dalje. Oni mogu uzrokovati osip ili alergijsku reakciju. Ako primijetite promjenu u boji, konzistenciji ili mirisu tonika, bacite ga.

Koji tonik odabrati?

Tržište je zasićeno vrstama tonika, a ulaskom u drogeriju ili parfumeriju, bit ćete zatrpani izborima. Uglavnom stručnjaci preporučuju korištenje iste marke tonika, mlijeka za čišćenje i hidratantne kreme, tj. one koji pripadaju istoj liniji proizvoda. Ako kombinirate proizvode različitih proizvođača, riskirate neželjene i neestetske reakcije na svojoj koži.

Svaki tip kože zahtijevat će svoju vrstu njege, pa tako i vrstu tonika. Odaberite onaj koji je napravljen samo za vašu vrstu kože. Ponekad se s vremenskim prilikama potrebe naše kože mijenjaju, te ćete po zimi imati probleme sa suhoćom lica, što ne mora biti slučaj ljeti kada je koža najčešće masna.

Tonik od preslice

Tonik ne morate isključivo kupiti u trgovini, nego ga možete sami napraviti kod kuće. Preporučujemo preslicu koja zateže kožu, zatvara pore i pomaže nečistoj koži.

Dvadeset grama usitnjene preslice prelijte s pet decilitra kipuće vode, pustite neka odstoji 20-ak minuta, te procijedite. Ujutro i uvečer umijte lice.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!