Odjećom zakamuflirajte višak kilograma - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Odjećom zakamuflirajte višak kilograma

Svi želimo izgledati najbolje što možemo, bez obzira imamo li uzak struk, veliku stražnjicu, male ili velike grudi…

Iako je ženama s viškom kilograma teško za vjerovati, i sitne žene imaju problema s oblačenjem – ni njima ne stoje svi odjevni predmeti savršeno.

Postoje neki vizualni trikovi kojima se možete poslužiti pri odabiru svoje odjevne kombinacije i pri tom naočigled smršavjeti i do pet kilograma. Kupujte pametno i uživajte u komplimentima okoline!

Hlače

Ako imate veći konfekcijski broj, vaše hlače moraju biti dugačke. Prekratke hlače će vizualno skratiti dužinu nogu i učiniti vaš još debljima nego što jeste. Ljeti izbjegavajte capri hlače i bermude – radije obucite dugačke hlače.

Također, posvetite više pažnje veličini hlača – one ne smiju biti ni prevelike ni preuske. Ako vise s vaših nogu ili stražnjice, izgledat ćete neuredno i deblje, a ako su preuske, nazirat će se svaka kvržica i “šlaufić“.

Za vas su idealne hlače one s trapez ili širokim nogavicama jer će vas vizualno stanjiti. Ako imaju zapeglanu crtu na sebi, ostavit će dojam dugih nogu, a to je upravo ono što želite. Izbjegavajte trenutno popularne uske hlače koje će samo istaknuti vaša bedra i stražnjicu. Postoji razlog zašto se takve hlače zovu skinny…

Šosevi

Idealna duljina šosa trebala bi biti malo iznad koljena. Šosevi koji dosežu do listova samo će privući pažnju na najdeblji dio vaših nogu koji je vidljiv. Također, baš kao i s hlačama, šos ne smije biti preuzak kako ne bi otkrili svoj višak kilograma.

Odaberite A-kroj, tj. onaj koji se lagano širi s vašeg najšireg dijela – bokova. Falde biste trebali izbjegavati jer one dodaju volumen.

Haljine

Velike žene mogu se pohvaliti i velikim dekolteom (u većini slučajeva), stoga ga slobodno drugima nabijte na nos! Ne doslovce, naravno. Vašem obliku tijela odgovaraju haljine s dekoltiranim izrezom, no on ne bi smio biti predubok. V-izrez će vas otvoriti, produljiti torzo i vizualno stanjiti.

Imajte na umu da vama odgovaraju haljine koje se zamataju oko tijela i vežu malo iznad struka – ispod grudi. Tako ćete stvoriti lažni tanji struk umjesto onog koji imate, a tuđi pogledi bit će privučeni na vaš najtanji dio.

Sakoi

Sako ili jakna predstavljaju najbolji izbor kada želite vizualno smršavjeti! Oni nude jednu stvar koja ženama s viškom kilograma treba, a to je struktura! Čvrste linije držat će sve na mjestu, a zakopčan sako stvorit će dojam užeg struka.

Promod haljina

Jedno ipak morate imati na umu: ako ne možete zakopčati sako ili jaknu, onda ih nemojte ni kupiti.

Uzorci

Izbjegavajte velike geometrijske uzorke koji će vas učiniti većima i horizontalne pruge koje će vas učiniti debljima. Za vas su stvorene tanke, vertikalne pruge jer produžuju tijelo i stanjuju vas. Također, manji, nježni uzorci mogu dobro izgledati – probajte proljetni hit – cvjetni uzorak.

Boje

Ako postoji dio koji je veći od ostatka vašeg tijela, primjerice stražnjica ili bedra, za njega odaberite tamnu boju bez uzorka. To može biti crna, smeđa, tamno plava ili ljubičasta.

Za koji god se odjevni predmet odlučili, važno je pravilno odabrati veličinu i kroj. Nemojte popustiti svom egu i nositi manji konfekcijski broj – svaki će se kilogram viška vidjeti iz aviona. Odaberite odjeću koja ima strukturu – dobre šavove koji joj daju čvrstinu i oblik. Zaboravite na trenirke, majice i vrećaste šoseve ili hlače. Oni nisu za vas i neće pomoći učiniti vas lijepima.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo