Ljepota

Ljepota

Ombre manikura: Tequila sunrise nokti

Ombre je trenutno najvrući trend – u svemu! U frizurama, odjeći, manikuri, uređenju doma, čak i ukrašavanju uskrsnih pisanica!

Donosimo vam jednostavan i brz savjet s portala The Nail Trail kako napraviti ombre tehniku manikure i otjerati ovo tmurno vrijeme bojama ljeta. Tequila sunrise ombre manikura gotova je u roku keks!

Trebat će vam spužvica za nanošenje šminke, odstranjivač laka za nokte, nadlak i tri laka: žute, narančaste i boje maline.

1. Manikuru započnite čistim noktima, a ako su oni skloni listanju ili su tanki, nanesite temeljni sloj koji će ih zaštititi. Zatim nanesite najsvijetliju boju na cijeli nokat. Ovisno o pokrivnoj moći laka, trebat će vam jedan ili dva sloja.

2. Uzmite spužvicu za nanošenje šminke i na njoj iscrtajte crte sa sve tri boje laka. Blizu ruba nanesite najtamniju boju (neka crta bude široka između tri i pet milimetara – točna debljina ovisi o veličini vaših noktiju. Ako su oni veći, tada neka i ove crte budu šire), u sredinu nanesite sednji ton, a na rub najsvijetliji. Boje se trebaju dijelom preklapati.

3. Ovaj ćete postupak ponavljati za svaki nokat. Spužvicu tapkajući pokretima preslikajte na nokat. Obratite pozornost na sam rub nokta, on mora cijeli biti pokriven najtamnijom bojom.

Ombre nokti

Ovaj je postupak izuzetno brz, ali je zato prilikčno neuredan. Na svakom ćete prstu imati višak boje po kožici, ali i okolnoj koži. Uklonite sve neuredne ostatke manikutre štapićem za uši umočenim u odstranjivač laka ili, ako spadate u vještiju skupinu, kistićem s odstranjivačem.

4. Nakon što ste uredili nokte, nanesite nadlak koji će produžiti dugotrajnost manikure i dati noktima sjaj. On također ima jednu važniju ulogu: kada nanesete lak, primijetit ćete kako je rezultat ponešto zrnate teksture. Ako manikuru završite nadlakom dok je lak još uvijek mokar, nadlak će povezati sve tri boje, poboljšati prijelazni učinak i osigurati sjaj noktima.

S obzirom na to da ste puno “operirali” odstranjivačem laka, obavezno kožicu svakog nokta i okolnu kožu nahranite bogatim losionom za ovo područje kako biste izbjegli isušivanje kože. Također, radije koristite odstranjivač laka koji ne sadrži aceton. I, naravno, podijelite s nama vašu manikuru 🙂

Ne zaboravite nas lajkati na Facebooku. Nije
obavezno, ali je lijepo od vas! 🙂

K. Pužar
Foto: The Nail Trail

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo