Ljepota

Ljepota

Opasnosti tretmana za nokte

Odlazak u salone za uređivanje noktiju ruku ili nogu po svojoj su naravi opuštajući, a ne zabrinjavajući. Pogotovo stoga što su ovakvi tretmani osmišljeni za oslobađanje od stresa. No, u salonima se kriju i potencijalne opasnosti za vaše zdravlje. Preventivno djelovanje puno je lakše nego kasnije liječenje.

Ukoliko niste o ovom dosad razmišljali, mi ćemo vas uputiti u nedaće koje vam prijete iz salona za njegu noktiju.

1. Pripazite na opremu kojom se koristi pediker

Higijena je za ovakvu vrstu tretmana najbitnija. Provjerite koristi li vaša kozmetičarka sterilizirane instrumente kako bi osigurala skrb i oprez. Korištenje nesterilizirane opreme može prenijeti na vas mnoge klice i bolesti.

Postoje slučajevi u kojima se nakon tretmana na nogama pojavila gljivična ili bakterijska infekcija oko noktiju.

Nokti također mogu nakon pedikure ostati žućkasti ili masni. Kako vam se ovo ne bi dogodilo, nakon što se vratite iz salona, namočite noge ili ruke u bogatu sapunicu kako bi uklonili sve moguće nečistoće.

2. Provjerite licencu salona

Neki pedikeri rutinski koriste i određene kemikalije koje predstavljaju zdravstveni rizik. Stoga, prije ulaska u salon, pogledajte postoje li po zidovima uokvirene licence i ocjene zdravstvenih institucija kako biste bili sigurni da su svi sastojci s kojima će vaša koža doći u doticaj sigurni.

3. Ne odstranjujte zanoktice

U mnogim salonima kozmetičari završavaju tretman tako da odstrane zanoktice. To ne predstavlja dobar završetak, budući da je vanjska kožica sloj koji štiti od mikroba i bakterija. Ukoliko se ukloni, ostavlja kožu nezaštićenom. Zanoktice najčešće same srastu s ostatkom kože, stoga se samo malo strpite i ubrzo će nestati.

4. Oštri instrumenti su najopasniji

Rašpice i ostali oštri instrumenti također su leglo mnogim bakterijama. Ako još uz to imate kožu osjetljivu na bol, zamolite svog pedikera da ovakve instrumente jednostavno ne koristi.

Ono što svakako trebate učiniti i bez pedikera je pripaziti na svoju prehranu. Nokti su dio tijela po kojem se vrlo lako da zaključiti koliko ste zdravi. Nedostatak vitamina B, C, D i nekih minerala, uzrokovat će pucanje kože koje ni najbolji kozmetičar neće moći sakriti.

Trebate znati da su ovakvi i slični tretmani temeljiti. Raspitajte se detaljno i zatražite preporuku prije nego što se odlučite posjetiti salon.

Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo