Osvježite pogled uz male trikove!

zena-lijepa-krevet-njega-prirodna8

Tko se barem jednom nije probudio s podočnjacima "velikima kao kuća"? Natečene oči jedan su od stalnih pratitelja suvremenog načina života.

UmivanjeMože ih uzrokovati niz razloga – od pušenja, stresa, starenja, problema sa zdravljem, do nedostatka sna, pretjeranog izlaganja suncu i loše prehrane. Natečene oči pogađaju sve, neovisno o dobi, no češće se javljaju kako starimo, jer koža gubi elasticitet i opušta se. Danas su natečene oči veliki problem i mladim ženama, uglavnom zbog malo sna i lošeg načina života i prehrane.

Donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u vraćanju blistavog i svježeg izgleda, baš kada vam je to najpotrebnije.

Više sna, manje stresa

Ako ste imali naporan ili stresan dan na poslu, a provodite puno vremena ispred TV-a i kompjutera, natečeni i napuhnuti podočnjaci vjerojatno su vaša svakodnevica. Uvijek se pokušajte dobro naspavati, što znači između sedam i osam sati dnevno. San je jedan od najboljih, ali i najjeftinijih, beauty tretmana, uz koji ćete sigurno izbjeći crvenilo i vrećice ispod očiju, te izgledati svježe i odmorno.

Kvalitetnija prehrana

Dobra prehrana, koja uključuje unos prirodnih i hranjivih namirnica, a ne masne i nezdrave hrane, važna je za odmoran pogled. Umjesto hrane bogate aditivima, svaki dan jedite voće i povrće, jer sadrže minerale i vitamine koji održavaju zdravlje kože. Kako biste smanjili natečenost podočnjaka, na svakodnevni jelovnik uvrstite hranu bogatu kalijem, ali i rajčice, krastavce, jagode i lubenicu.

Krastavci

Smanjite unos alkohola i soli i izbjegavajte cigarete jer su jedan od najčešćih uzročnika kožnih problema, poput bora i tamnih kolutova ispod očiju. I nemojte zaboraviti piti dovoljno vode, jer na taj način tijelu pomažete u uklanjanju viška soli iz organizma.

Krastavci na očima

Jedan od najboljih rješenja natečenih vrećica ispod očiju, sigurno ste barem jednom probali – krastavac. Svježe narezane kriške krastavca položite na zatvorene oči i držite oko 20 minuta. Naravno, tijekom tog vremena možete ih zamijeniti novim kriškama, jer tako koži pružate još više hidratacije i osvježenja. Krastavac je odličan i kao borac protiv tamnih kolutova ispod očiju, pa svakako ovo povrće uvijek držite u hladnjaku.

Vrećice od čaja

Ohlađene vrećice zelenog čaja poznati su lijek protiv vrećica ispod očiju. Čaj ima prirodna protuupalna svojstva, i vašoj koži osigurava svježiji, odmoran izgled. Za ovu svrhu, uzmite dvije vrećice čaja, umočite u vodu i dobro iscijedite. Zatim ih ostavite u hladnjaku, dok se malo ne ohlade i položite na zatvorene oči na otprilike pet minuta.

ČajUmivanje hladnom vodom

Natečenost očiju možete smanjiti i sljedećom metodom – svako jutro započnite umivanjem hladnom vodom u trajanju od nekoliko minuta. Možete i sami dodati kockice leda, koje će još bolje djelovati na natečenost. Nakon umivanja, kružnim pokretima masirajte oči dvije do tri minute, počevši odozdo prema gore.


D. Šorgić

 Prati nas na Viber Public Chatu!