Ljepota

Ljepota

Ove će vas make-up greške postarati

Vrstu šminke, ali i tehnike nanošenja treba prilagoditi godinama. Tako se 20-godišnjakinje neće libiti svoje oči ukrasiti šljokicama sa šljokicama, što nipošto ne preporučujemo ako ste u kasnim 30-ima ili stariji. Također, zrelijim damama se preporučuju mat nijanse koje mogu postarati mlađe djevojke.

Donosimo vam neke od češćih greški zbog kojih možete vizualno nadodati svom licu godine i učiniti ga starijim nego što uistinu jest.

Previše podloge

Mlada je koža dobro hidratizirana i elastična – može izgledati lijepo, stoga je šteta prekriti ju debelim slojem debele podloge ispod koje ne može disati. Sitne prištiće, crvenilo oko nosa i na bradi te sitne ožiljke možete prekriti lakšom i prozračnijom tekućom podlogom ili pak hidratantnoj kremi u boji. U ovom slučaju vrijedi pravilo: manje je više.

Kriva nijansa podloge

Osnova šminke jednako je važna kao i završna točka pa samim time nijansa podloge može upropastiti vaš izgled ako nije pametno odabrana. Presvijetla podloga naglasit će bore i borice, a pretamna podloga neće izgledati nimalo prirodno na vašem licu i učinit će vas starijima. Još ako ju dobro ne stopite s vratom, imate recept za pravu katastrofu!

Nijansu pudera isprobajte na čeljusti, a ne na nadlanici jer ćete jedino tako moći odabrati pravu boju koja vam odgovara.

Prenaglašene trepavice

Debeli sloj maskare na trepavicama dopušten je jedino za noćni izlazak, a ako ste u godinama, nemojte maskaru staviti na donje trepavice. Osim što nećete izgledati prirodno, maskara na donjim trepavicama privući će pozornost na borice oko očiju. Također pripazite da se maskara ne nakuplja u grudicama i tako spaja trepavice. Raščešljajte ih prije i nakon nanošenja maskare.

Izbjegavajte jaku iscrtane oči

Baš kao i s maskarom, olovku za oči ili eyeliner nanosite dozirano i na pravo mjesto. Ako uokvirujete cijelo oko, ono će izgledati manje, a gruba crta će vam dati stroži izgled i postarat će vas.

Olovku izblendajte kistićem ili štapićem za čišćenje ušiju s pamučnim vrhom kako biste ublažili njen trag. Također, možete nanijeti tamno sivo ili crne sjenilo umjesto olovke ili tuša.

Tuš za oči – trikovi i savjeti

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo