Ljepota

Ljepota

Pet efikasnih načina depilacije

Glatke i nježne noge apsolutni su prioritet za vrijeme ljeta i toplih dana, a na našu sreću postoji dovoljno načina za uklanjanje dlačica s naših nogu.

1. Depilacija voskom

Ovo je jedan od najpopularnijih načina depilacije i može se koristi na bilo kojem dijelu tijela. Ako niste do sad isprobali depilaciju, možda bi za prvi put bilo najbolje posjetiti profesionalnog kozmetičara s obzirom da je korijen dlake deblji pa sam proces može biti bolan. Jednom kad prestanete osjećati bol, ohrabrite se i obavite depilaciju sami. Prednost ove vrste depilacije je što je rast dlaka jako usporen, pa možete biti mirni par tjedana.

2. Depilacija kremama

Zaboravite one kreme neugodnog mirisa od prije desetak godina, one sada nisu tako intenzivne i možete ih pronaći za svaki ti kože. Prije nego nanesete kremu, namažite na nadlakticu i pričekajte par minuta kako biste se uvjerili da nema alergijske reakcije. Nikada ne koristite kremu na osjetljivim mjestima poput bikini zone, osim ako je to posebno naznačeno na ambalaži. Proces je potpuno bezbolan, ali ne tako dugotrajan kao što je depilacija voskom.

3. Uklanjanje dlačica laserom

Ovo je trenutno najpopularniji način uklanjana dlačica jer su rezultati dugotrajni. Laser uništava folikule dlake, a može se koristiti na svakom dijelu tijela. Većina ljudi treba između 6 – 10 tretmana kako bi uklonili sve dlačice. Možda je bolno, možda je skupo, ali se dugoročno isplati!

4. Brijanje britvicom

Brijanje je sigurno najbrži i najbezbolniji način uklanjanja dlaka, ali i zahtjeva skoro svakodnevno ponavljanje. Ako ste se odlučili na ovu metodu, pazite i koristite samo ženama namijenjene britvice kako biste izbjegli posjekotine. Namažite kožu kremom nakon svakog brijanja.

5. Epilacija

Epilator čupa svaku pojedinačnu dlaku iz korijena što dugoročno tanji dlaku i usporava joj rast na duge staze! Metoda je jako bolna i koristi se najčešće na manjim površinama kao npr. nadusnica. Često je potrebno ponavljati metodu jer dolazi ponovnog izrasta dlake.

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo