Pet savjeta kako iskoristiti stare predmete - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Pet savjeta kako iskoristiti stare predmete

Sigurno niste pomislili da špagetima možete paliti svijeće, ili da gumeni bomboni mogu poslužiti ičemu osim slatkom užitku? Doznajemo za vas!

Gumeni bomboni kao držač svjećica

Ako imate gumene bombone koje više ne želite jesti, iskoristite ih kao držač svjećica na torti! Probušite malu rupicu i kroz nju stavite svijeću kako ne biste na torti radili rupe. Ovo se odnosi prvenstveno na rođendanske torte za djecu koji vole šarenilo!

Špageti kao šibice

Ako nemate jako dugačke šibice koje su ponekad potrebne za paljenje svijeća, iskoristite špagete – koje prethodno niste skuhali!

Čačkalica čuva selotejp

Poznato vam je traženje mjesta gdje započinje traka selotejpa? Ovo je odlično rješenje! Jednostavno na to mjesto stavite čačkalicu, zalijepite i spremite do novog korištenja!

Kutija za maramice kao držač vrećica

Zaboravite ne trošenje prostora u kuhinji za čuvanje plastičnih vrećica. Kada potrošite maramice, jednostavno u kutiju nagurajte vrećice i izvucite jednu kad vam je potrebna. Štedite prostor!

Soda bikarbona kao sredstvo za poliranje srebra

Za poliranje srebra: operite ga i stavite na aluminijsku foliju na dno posude. Dodajte sodu bikarbonu, malo soli i kipuće vode i pustite tako par sekundi. Rezultat je kemijska reakcija koja će ukoloniti nečistoće s vašeg srebra.

 A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo