Polumjesec manikura - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Polumjesec manikura

Umjetni nokti i klasična francuska manikura su OUT. U modi su lijepo manikirani, prirodni nokti ukrašeni jakim bojama, te način bojanja noktiju koji se zove “half-moon” (polumjesec) manikura ili “obrnuti French”.

Polumjesec manikuru prije par godina na svojim su revijama proslavili svjetski modni dizajneri kao što su što su Christian Dior, Thakoon i Ruffian.

No zapravo je riječ o manikuri koja je bila popularna 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća kod holivudskih starleta. U to vrijeme za popularizaciju ovog modnog trenda bila je zaslužna platinasta glumica Jean Harlow, a za renesansu ovakve vrste manikure zasluge idu kraljici burleske – Diti von Teese, koja polumjesec manikuru svojata kao svoj modni potpis na noktima.

Ovaj stil manikure najbolje funkcionira na ovalnim noktima. Imate apsolutnu slobodu da se kod odabira boje laka poigrate, pa slobodno eksperimentirajte s raznim nijansama.

Ako tražite ženstveni look, a opet koji je zaigran i ne tako običan, svakako predlažemo da isprobate ovu vrstu manikure i na svojim noktima. Nije neophodno da zbog ovakvog looka na vašim noktima pohodite kozmetičke salone, možete ga i sami isprobati kod kuće. Sigurni smo kada jednom probate, da se nećete tako brzo vratiti na “klasičan” način bojanja noktiju.

Evocirajte i vi burlesku na svojim noktima i naglasite svoju ženstvenost “na stari način”:

Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo