Pravila njege kose prije, tijekom i nakon ljetovanja

ljeto, plaza, sesir, suncanje

O pravilnoj njezi i zaštiti kože tijekom boravka na moru vjerojatno ste već sve pročitali. No, brinete li se na jednak način i za svoju kosu? Pod utjecajem sunca i mora ona gubi sjaj, postaje suha i svijetlije boje. Za savjete o pravilnoj njezi kose prije odlaska na more, za vrijeme i nakon godišnjeg odmora pitali smo Maju Misirić iz Frizerskog ateliera Monet.

Kosa je dio našeg tijela, ona daje emocije, raspoloženje, sigurnost žene i proživljava sve što i mi. Uz to je izložena vanjskim utjecajima, posebno ljeti kada je isušivanje pojačano zbog izlaganja UV zrakama (sunce) i dužeg boravka na otvorenom prostoru.

Ipak, primjećujemo razliku na kosi koja je njegovana i prilagođena proizvodima za njegu kose. Kada je kosa pod utjecajem vanjskih faktora kao što su more i sunce, postaje suha, posvjetljuje boju i gubi sjaj. Kako ju pravilno njegovati tijekom vrućih ljetnih mjeseci i izloženosti vanjskim faktorima, savjetuje Maja Misirić iz frizerskog ateliera Monet.

Njega kose prije odlaska na more

"Kovrčava i duga kosa je sklonija oštećenju, zato preporučam prije odlaska na more kosi ošišati vrhove, obojiti ju i nahraniti maskom. Njega kose keratin maskom jedan je od najboljih odabira za vašu kosu.

Keratin je protein kojeg naša kosa sadrži 80 posto, a nanošenjem keratin maske na kosu izravnava se struktura kose od tjemena do vrha i time štiti površinski sloj kose od neželjenih utjecaja", objašnjava Maja Misirić.

Njega kose tijekom i nakon ljetnog odmora

Prilikom odlaska na more ne smijete zanemariti sadržaj toaletne torbice. U njoj se treba nalaziti marokansko ulje za kosu, kopča ili gumica za kosu i pokrivalo za glavu. Pročitajte ostale savjete Maje Misrić za pravilnu njegu kose tijekom godišnjeg odmora:

  • Uljem namažite kosu i pritom ga ne štedite.
  • Ako ne želite močiti kosu, obavezno stavite pokrivalo za glavu.
  • Kosu ćete više isušiti ako je držite na suncu suhu, tako da je bolje da je namočite. Ovo se posebno odnosi na kovrčavu kosu - morska voda djeluje pozitivno na kovrče i čini ih definiranim.
  • Ponekad je dovoljno kosu dobro isprati po povratku s mora, odnosno s plaže ili prema potrebi.

"Svu pripremu pri odlasku na godišnji odmor, potrebno je ponoviti i nakon povratka s godišnjeg odmora", zaključuje Maja Misirić iz frizerskog ateliera Monet.

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!