Prikrijte male nesavršenosti kože!

zena-lijepa-sminka-njega-rumenilo

Ne, nisu dijamanti - šminka je najbolji prijatelj žena od davnina, a uz cijeli spektar kozmetičkih proizvoda za uljepšavanje na dohvat ruke, danas se cijeni više nego ikada.

PuderNema ništa ljepše od savršene kože – pogotovo na novogodišnju noć. Ako vam priroda i nije podarila lice "čisto kao suza", nema razloga za paniku! Otkrivamo male trikove make-up zanata kojima možete možete postići blistav izgleda i sakriti sve moguće nesavršenosti.  

Evo kako i sami, uz malu pomoć make-upa možete izgledati nestvarno, a ipak stvarno, dobro:

  • Jedna od najvećih "medvjeđih usluga" koje si možete napraviti kada želite prikriti određenu nepravilnost je korištenje presvijetlog ili pretamnog korektora, u usporedbi s prirodnom bojom vašeg tena. Ovime ne skrivate, već ističete – budite uvjereni da ćete tako ono što želite prikriti učiniti jedinom vidljivom točkom na vašem licu. Birajtenijanse pažljivo i budite umjereni i precizni.  
  • Kada koristite piling, odlučite se za blaže varijante, koje ne sadrže jake kemikalije. Također, blago trljajte lice – cilj je ukloniti mrtve stanice kože, a pogrešna "masaža" može dodatno iziritirati kožu i učiniti ju crvenom. A svi dobro znamo da se na takvom koži nepravilnosti prije uočavaju, te ih je teže uspješno zakamuflirati.
  • Nakon pilinga obavezno nanesite odgovarajuću kremu za lice - spriječit ćete isušivanje kože, i osigurati dobru podlogu prije nanošenja šminke. Na lice prvo nanesite podlogu, kako bi ostatak make up-a bolje "sjeo" i kako vam se šminka ne bi skupljala u borama. Također, dobro nanesena podloga pomaže da make-up dulje traje – a to i jest poželjno u novogodišnjoj noći, zar ne?
  • Kako biste prikrili prištiće ili mrlje na licu koristite korektor za nijansu svijetliji od vašeg prirodnog tena. Dobro utapkajte i pripazite da je konačni učinak prirodno stapanje s vašim tenom, a ne uočljiva "fleka" negdje na sredini lica. 
  • PodočnjaciPodočnjaci su priča za sebe, pogotovo ako se jako ističu i ako su izražene boje. Na njih obavezno nanesite korektor, neovisno o tome što stavljate podlogu na cijelo lice. No, podočnjaci se često ističu i nakon pomno nanesene podloge, pa svakako korektor dobro i pažljivo utapkajte jagodicama na to mjesto. 
  • Podloga treba odgovarati vašem tipu kože i vašem tenu. Pazite da ne birate premasne proizvode ako vam je koža ionako masna, ili suhe - ako imate osjetljiv ten. Na podlogu obavezno nanesite puder u prahu kako biste fiksirali make up i pobrinuli se da dulje traje, te da ostatak šminke "ne pobjegne" s lica.


D. Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!