Ljepota

Ljepota

Prikrijte uljeze na licu

Mnoge se žene svakodnevno bore s prištićima na licu, tamnim kolutovima oko očiju, podbuhlosti. Kako ih prikriti? Podloga može djelomice pomoći, ali vješto upotrijebljeni korektori daju koži besprijekoran izgled.

Svjetliji ili tamniji?

Tip kože i podloga koju upotrebljavate, osnova su za odabir korektora. Prozirne podloge traže lagane korektore, a teške podloge zahtijevaju zgusnute korektore. Odaberite korektor za nijansu svjetliji od podloge, a nanosite li tek vrlo malo make-upa, izaberite korektor što bliži prirodnim tonovima vaše kože.

kČetiri su vrste korektora:

Korektori u štapiću
Najbolji su izbor ako malu količinu želite nanijeti i na podlogu.

Korektori u kremi
To su neprozirne kreme koje dobro djeluju na suhu kožu ili na područja koja zahtijevaju mnogo pažljivog razmazivanja, kao primjerice područje oko očiju.

Korektor-olovka
Te lagane formule savršene su uz prozirne podloge, tonirana hidratantna sredstva ili prozirne pudere u prahu.

Tekući korektori
Najlaganiji i najbolji izbor ako stavljate vrlo malo make-upa.

Problemi s prištićima?

Iako je uzrok nastanku prištića i mrlja na koži nepoznat, pokretač su vjerojatno hormoni. Ipak, i drugi čimbenici mogu izazvati probleme na koži, na primjer stres, koji oslobađa hormone što potiču izbijanje akni, lijekovi, a ponekad i pretjerana upotreba bogatih hidratantnih preparata.

Muče li vas mrlje na licu, ne pretjerujte s čišćenjem jer ćete odstraniti previše površinske masnoće, a koža će to nadoknaditi pojačanom proizvodnjom masnoće. Izbjegavajte pretjerano vlaženje lica: odaberite hidratantno sredstvo koje ne sadrži ulje.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo