Ljepota

Ljepota

Prirodnim pripravcima spriječite gubitak kose

Ako se govori o ljepoti, gubitak kose je jedan od najvećih problema. Dobra vijest je ta da se ne morate podvrgnuti raznim kemijskim tretmanima jer problem možete riješiti i prirodnim pripravcima.

Znanstveni radovi objavljeni u stručnom časopisu “Cosmetic Dermatology ” pojašnjavaju koliko prirodni proizvodi uistinu pomažu. Ne samo da naišli na puno zdravih opcija, nego je novo saznanje bilo i to da su se takvi pripravci koristili i u drevnom Egiptu.

Sok crvenog luka i ljute papričice protiv ispadanja kose

U maloj studiji objavljenoj u časopisu “Dermatology”, 20 ispitanika koji su na tjeme dva put na dan nanosili sok crvenog luka, primijetili su ponovni rast kose i to samo u 6 tjedana od početka korištenja pripravka. Ovaj sok spada među najbolje domaće pripravke protiv peruti i za poticanje rasta kose.

Priprema: Ubacite luk u blender i iscijedite sok ili luk jednostavno naribajte te ga procijedite kroz gazu.

Smatra se da sastojak iz paprike -kapsaicin stimulira rast kose. Jedna studija navodi kako se promijene primjećuju već nakon 5 mjeseci (ispitanici su uzimali 6 mg soka na dan).

Kadulja, ružmarin i aloa vera potiču rast kose

Želite li guštu kosu, kadulju skuhajte u vodi (jedna žlica kadulje u pola litre vode), ostavite da se ohladi te tekučinom isperite kosu.

Ružmarin stimulira rast kose, a koristi se u obliku ulja. Osim što potiće rast kose, navodno i usporava pojavu prvih sijedih dlaka. Par kapi ovog ulja dodajte maslinovom i koristite ga za masažu tjemena .

Aloa vera se već stolječima korsti za sprečavanje opadanja kose – pomješajte šampon i gel aloe vere te mješavinom operite kosu.

A. Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo