Ljepota

Ljepota

Probudite se lijepe

Lijep jutarnji odraz u ogledalu dok se pripremate na izazove novog dana zna biti izrazito poticajan.

Određena pravila i savjeti mogu vam pomoći da se probudite lijepe, a samim tim i zadovoljne.

1. Ranije čišćenje lica

Čišćenje lica je bolje prakticirati nekoliko sati prije nego se odlučite poći na spavanje. Naime, ako lice operete taman prije spavanja, sastojci koji bi trebali funkcionirati u službi ljepote odmah će se obrisati s lica.

2. Spavanje na leđima

Prosječna glava teži oko četiri kilograma, što je velika težina na vašem licu svaku večer. Zato je za ljepotu bolje spavati na leđima. Dermatolozi kažu kako se po količini bora na dijelovima licu može procijeniti na kojoj strani ljudi spavaju.

3. Više jastuka

Za bolju cirkulaciju krvi u tijelu potrebno je spavati na većem jastuku ili pak glavu staviti na povišeni dio kreveta. Svilena posteljina je također bolja za ljepotu jer je nježnija prema licu.

4. Za sjaj

U vašu kremu za lice kapnite malo kreme za samotamnjenje ili neke druge kreme koje sadrže omega-3 masne kiseline DHA. Ta kombinacija će vam dati željeni sjaj.

5. Odgovarajuća prehrana

Prije spavanja nije dobro konzumirati ugljikohidrate i šećere, već je za ljepotu dobro večerati proteine ili primjerice povrće poput šparoga koje su prirodni diuretik. Lice će vam ujutro izgledati mekano i nježno.

6. Frizura za san

Ako imate dužu kosu skupite ju u punđu na vrhu glave, upravo onakvu kakvu često nose balerine. Ipak, nemojte previše jako stegnuti kako vas ne bi boljela glava. Nakon punđe noću, ujutro će vam kosa biti bujna i lagano valovita.

Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo