Ljepota

Ljepota

Riješiti se strija nije nemoguća misija!

Svaka žena, a i poneki muškarac, u nekom razdoblju svog života susreo se s problemom strija. Kod nekih sretnika promjene su bile prolazne i s vremenom gotovo nevidljive, dok ostalima, nažalost, ostaje trajni podsjetnik na razdoblje u kojemu su naglo narasli, na trudnoću ili na neku kroničnu bolest.

Strije su stečeni poremećaj vezivnog tkiva, iako se mora uzeti u obzir i genetski utjecaj jer je uočena i obiteljska pojavnost promjena (posebno nekih oblika strija, npr. striae transversae). Sam izgled strija s vremenom se mijenja, a strije i nastaju upravo na mjestima najvećeg rastezanja kože, npr. koža trbuha i grudi kod trudnica, koža bedara i donjeg dijela leđa kod adolescenata, te koža pazuha kod dizača utega.

Smatra se da lakše nastaju na koži u kojoj je zastupljenija posebna vrsta kolagena (poprečno vezani kolagen), što je slučaj kod „mlađe“ kože, a u prilog tome govori pojava strija u mlađoj dobi (ne nalazimo ih kod starijih ljudi).

Kako izgleda terapija protiv strija?

Terapija strija najučinkovitija je u ranoj fazi (kod tek nastalih strija) i treba ju započeti što ranije, tumači Vlatka Čavka, dr. med. spec. dermatovenerologije iz Kliničko bolničkog centra „Sestre milosrdnice” u Zagrebu. Najuspješniji način „liječenja” ipak je prevencija.

„Izbjegavanjem naglih promjena tjelesne težine možemo donekle prevenirati nastanak strija. No, na već nastale strije možemo utjecati brojnim lokalnim pripravcima i terapijskim postupcima, iako rezultati terapija često nisu najbolji. Uspješnost otklanjanja strija razlikuje se od osobe do osobe, kod nekih osoba prisutni su bolji, a kod drugih slabiji rezultati. Također, pokušaji s određenim vrstama lasera dali su dobre rezultate kod ranih strija”, podijelila je s nama dr. Čavka.

Bio-Oil za uspješno sprečavanje nastanka novih strija

„Jedan od proizvoda kojim se uspješno može spriječiti nastanak novih strija i uljepšati izgled već postojećih strija, svakako je Bio-Oil. Redovitom primjenom, Bio-Oil kao dobar emolijens vlaži kožu, smanjuje njezinu napetost, čini ju elastičnijom te na taj način utječe na razvoj strija”, tvri dr. Čavka.

Bio-Oil je najprodavaniji proizvod u svijetu kad su u pitanju problemi s kožom zahvaćenom strijama. Uljna podloga jača prirodnu masnu strukturu kože te u formuli čuva vitamine i druge prirodne ekstrakte, bez potrebe dodavanja štetnih konzervansa. Bio-Oil u sebi sadrži prirodna ulja lavande, ružmarina, kamilice i nevena, koji se već stoljećima koriste u održavanju zdravlja kože. Ulje je obogaćeno vitaminima A i E te revolucionarnim sastojkom PurCellin Oil koji formulu čini laganom i omogućava brzo upijanje u kožu, bez masnih tragova.

Ulje se laganim kružnim pokretima umasira u kožu, nakon čega na njoj ostaje zaštitni nemasni sloj koji ju čini mekanom, glatkom i baršunastom.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo