Ljepota

Ljepota

Savršene crvene usne

Crveni ruž oduvijek je predstavljao glamuroznost, sofisticiranost i ženstvenost. Toliko je malo potrebno da se pretvorite u filmsku divu pomoću ove boje na svojim usnama, ali isto je toliko malo potrebno da umjesto toga postignete suprotan efekt.

Toliko je malo potrebno da se pretvorite u filmsku divu pomoću ove boje na svojim usnama, ali isto je toliko malo potrebno da umjesto toga postignete suprotan efekt.

Zato morate biti mudri i odabrati pravu nijansu koju ćete potom stručno nanijeti.

1. Kako nanijeti ruž?

Za početak je poželjno lagano četkicom za zube izmasirati usne kako biste odstranili ispucanu kožicu. Potom nanesite olovku, pažljivo i polako unutar rubova. Ona će spriječiti razmazivanje, a boja će biti postojanija. Nanesite ruž i pritom nemojte pretjerivati. Izostavite kuteve usana. Ukoliko želite dodatan sjaj, nakon što ste napravili sve prethodno, prijeđite običnim sjajilom još jednom preko usana.

Ono što je bitno prilikom nanošenja ove boje na usne svakako je da ne naglašavate previše oči i obraze. Pustite da pored prirodnih tonova vaše kože lica crvena boja dođe do izražaja.

2. Uskladite nijansu s tenom i kosom

Odabir nijanse jako je bitan. Prilagodite svoj ruž boji kose i svom tenu. Plavušama će svakako bolje pristajati boja koralja i crvene naranče, a ukoliko imaju svjetliji ten odgovarat će im boja roze ruže. Tamnokosim damama pristaju tamnije nijanse ruževa sa smeđim prizvukom. Za one tamnijeg tena, pravi trik za neodoljiv izgled predstavljaju crveni ruževi na brončanoj bazi.

Muškarci prvo primijete crvene usne

3. Boje za vaše godine

Osim s vanjskim izgledom, ruž treba biti u skladu i s vašim godinama. U cvijetu mladosti u dvadesetima sve vam je dozvoljeno. Stoga eksperimentirajte s jarkim bojama i ne bojte se naglasiti svoj osmjeh.

U tridesetima koristite ruževe dugotrajnijih formula koji nećete morati svako malo popravljati. Neka boja bude jarka, ali bez suvišnih dodataka sjajila.

Ako ste u četrdesetima, nijanse koje vam pristaju su one svjetlije i blaže – vašem licu osigurati će lijep izgled i skrenuti pozornost s bora.

Kada uđemo u peto desetljeće, usne imaju tendenciju gubitka vlažnosti stoga, prije nanošenja crvenog ruža premažite usne balzamom i koristite hidratantne antiage formule. Ako imate tanke usne, onda koristite svjetlije nijanse i dodajte malo sjajila na sredinu usana kako bi ih učinili vizualno punijima.

Crvena boja na usnama uvijek je in i može biti dobar začin i najjednostavnijem outfitu. Stoga, bilo da idete u shopping, šetnju ili pak neku svečanu večeru, stavite ruž prema ovim uputama i nećete pogriješiti.

Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo