Suhi šampon apsolutni je hit! Evo kako ga koristiti za najbolje rezultate - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Suhi šampon apsolutni je hit! Evo kako ga koristiti za najbolje rezultate

Mnoge bi se žene složile da je život postao jednostavniji onog dana kad je proizveden prvi suhi šampon!

Uz sve svoje “talente”, suhi šampon prekriva sijede dlake, daje teksturu te dozvoljava da preskočimo dan pranja kose bez problema. Dodatan bonus? Kosu može prati nešto rjeđe što znači i kraće vrijeme ispod tuša, manja potrošnja vode i šampona te sušenja…

Ako ga koristite kako treba, već i sami znate koliko vam pomaže, ali ako se pitate o čemu to govorimo, moguće je da ne znate kako se pravilno koristi.

Donosimo informacije o tome što smijete, a što ne raditi s ovim preparatom kako biste iskoristili sve što nudi….

Odmaknite od glave

Na većini suhih šampona piše da se odmakne od kose 10-ak centimetara kako bi na kosu došao u obliku finog praha a ne tekućine. Pravilan je način korištenja tako da ga nanesete na željeno mjesto te ostavite dvije minute da djeluje – upije masnoće.
Stilist za kosu Patrick Wilson, kaže da je optimalna udaljenost držanja spreja oko 10 cm od glave. “Ako ga držite bliže, može postati prekoncentriran prah što nikako neće izgledati dobro na glavi” izjavio je.

Sijeda kosa, punđa, ružičasti pramenovi… Trendovi koje vrijedi isprobati (ako ste dovoljno hrabri)

Obavezno počešljajte

Nanesite i ostavite da djeluje i to je to? Naravno da ne. “Ako koristite suhi šampon uglavnom za masno tjeme, rasčešljajte kosu četkom kako biste maknuli višak sa tjemena.” savjetuje Wilson. No ako ga koriste za teksturu i volumen može biti odlična podloga za frizure.

Ne koristite svakodnevno

Tjeme, kao i ostatak kože, treba čišćenje, a liječnik dodaje “Biste li slagali slojeve šminke po licu bez da ga nekoliko dana i očistite. Savjetujem da se ovaj preprarat koristi maksimalno dva dana za redom” Iako je suhi šampon namijenjen za lakše održavanje frizure, nikada neće zamijeniti pranje kose pravim šamponom.

Pojačajte dojam fenom

Ovo je jedan od najboljih trikova sa suhim šamponom a otkrio ga je slavni frizer Daniel Martin. Dakle, kad nanosite šampon pomozite si fenom tako da se višak sa tjemena rasporedi i po ostatku kose. Tako ga nećete morati raspršivati po dužini ali ćete uživati u volumenu.

Pojačano ispadanje kose: Dermatologinja otkriva koji tretmani dokazano pomažu

Ne nanosite ga samo na tjeme 

Velike su šanse da i vi sprejate samo vidljivi dio tjemena na razdjeljku ali to je pogrešno. Kosa se treba rasporediti na barem 2 dijela te se nanijeti na korijen između njih.  Ovo će dati više volumena i dobro “oponašati” tek opranu kosu!  

A. A.

Foto : Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo