Taj iritirajući podbradak! - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Taj iritirajući podbradak!

Već znamo da se koža i mišići opuštaju kako prolaze godine, a jedna od posljedica je pojava podbratka. Osim godina, na tu pojavu može utjecati i višak kilograma, što znači da čete ga se riješiti čim izgubite višak masnoće. Problem podbratka može se riješiti operacijom, vježbom ili malim trikovima “prikrivanja” mana pomoću šminke i frizure.

Vježba za smanjivanje podbratka

1. Ovu vježbu možete obaviti u sjedećem ili stajaćem položaju. Ispravite ramena i lagano okrećite glavu s jedne na drugu stranu. Vježbu ponovite svaki dan deset puta. Na taj način se mišići i koža vrata zatežu, a podbradak se s vremenom smanjuje i na kraju potpuno nestane.

2. Za ovu vježbu potrebno je stajati uspravno. Podignite glavu i napučite usne kao da šaljete poljubac. Ostanite tako desetak sekundi i ponovite još pet puta. Cilj ove vježbe je zatezanje mišića vrata što će pomoći u smanjivanju podbratka

Trikovi za “skretanje pažnje“

Podbradak se može prikriti bronzerom. Odaberite onaj nekoliko nijansi tamniji od pudera koji koristite, te ga debelim kistom nanesite na područje uz donji rub vilice. On će napraviti tamnu sjenu koja će podbradak staviti u drugi plan.

Najbolja frizura za prikrivanje podbratka je bob ili paž čiji se vrhovi protežu ispod brade pa sve do ključne kosti. Imate li dugačku kosu, neka bude postepeno ošišana uz blage kovrče zahvaljujući kojima brada neće biti u prvom planu.

Nikada ne nosite dolčevite i košulje zakopčane do grla jer ćete tako samo naglasiti podbradak. Pokažite dekolte. Ogrlice uz vrat su također nepoželjne jer će vam vizualno skratiti vrat i tako privući pogled na podbradak.

A. Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo