Ljepota

Ljepota

U modi su liječničke torbe!

U njih će vam stati apsolutno sve, debeli novčanik pun kreditnih i članskih kartica, velika tokica za sunčane naočale, neseser s previše nepotrebne šminke, higijenske potrepštine, planer, kišobran, rezervni par cipela..

“Doktore, dolazite li u kućne posjete? Naime, patim od nestašice prostora u svojoj torbi i trebala bi mi vaša liječnička torba. Ona je baš idealne veličine…“

kU redu, šalu na stranu, vjerojatno da tako nešto izgovorite, liječnik bi vas poslali na psihijatrijsko vještačenje ili bi u najmanju ruku mislio da ga zavađate. Kako se to ne bi dogodilo, modni kreatori su odlučili riješiti taj kroničan problem nestašice prostora. Dizajnirali su modne ženske torbice, a inspirirale su ih jednostavne, robusne, kožne liječničke torbe, koje više sliče kovčezima za alat.

Na sreću, ovi modni primjerci ženskih torbica zaista su predivni i vrlo, vrlo praktični. Naime, u njih će vam stati apsolutno sve, debeli novčanik pun kreditnih i članskih kartica, velika tokica za sunčane naočale, neseser s previše nepotrebne šminke, higijenske potrepštine, planer, rokovnik, kišobran, rezervni par cipela, ekstra par gaćica koje će vam trebati ako se neplanirano ukaže potreba da “prespavate” kod nekog.

kOve torbe san su svake žene koja je uvijek spremna na sve situacije. No, kako ne bi bilo zabune, slični modeli torbica nalaze u ženskim ormarima vjerojatno posljednjih 60 godina, možda i više, dok originalni izgled liječničke torbe dizajniran je u 19. stoljeću. Ali evo, ponovno su izvučene iz naftalina i doživjele redizajn za ovu i narednu proljetno-ljetnu sezonu.

Na vama je da samo izaberete pravu veličinu, boju i dizajn. Zapamtite što vam sve treba stati u torbicu.

Kao što smo već spomenuli, ovaj tip torbe uvijek je bio pomalo robusan, imao je ravne jednostavne linije i kratke te čvrste ručke koje su mogle izdržati mnoga nošenja liječničkog pribora. To se odnekle prenijelo i na ženske modne torbice, no u njih je dodana sofisticiranost, njihove oštre ravne linije su ublažene, dodane su ukrasne kopče, različite veličine ručki i ono što je najvažnije, kreatori su se poigrali s vrstama materijala i boja od kojih su načinjene.

kKako ih nositi?

Ovi modeli mogu se mogu pronaći u različitim varijantama, veličinama, bojama, materijalima i za različite namjene, od onih za formalnije prigode, zatim poslovne namjene, te ležerna izdanja. Bez obzira na prigodu, imajte na umu da kada odlučite prošetati s ovim komadom asesoara u svojoj ruci, on mora biti dio vašeg kompletnog imidža.

Najbolji aspekt ovih torbi je da jedan dan možete s njima na posao, drugi dan u ležernu šetnju, a treći mogu biti dio vaše putne prtljage.

One itekako mogu biti svečane i elegantne te se mogu uklopiti u taj ambijent i “outfit”. Nemojte zaboraviti da u njih stanu cipele bez potpetice i mnogo kozmetike.

Modeli ovih torbi namijenjeni su za sve generacije, što ih čini naprosto savršenima. Evo torbica koje bi se svakako trebale svidjeti djevojkama, ali i ženama mladima duhom.

Izvor: Žena.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo