Ljepota

Ljepota

U Novu godinu sa zanimljivom frizurom

Jeste li u potrazi za fantastičnom frizurom s kojom ćete uploviti u novu 2011. godinu? Onda ste na pravom mjestu!

Odabir frizure za novogodišnju zabavu (ili čak ako i ostajete kod kuće pa se želite dotjerati za sebe, supruga ili dečka) jedna je od najvažnijih stvari jer dobra frizura će vas proljepšati i biti pravi dodatak vašoj cjelokupnoj odjevnoj kombinaciji. S obzirom da u toku godine mnogi i nemamo baš prilike niti želje posebno se uljepšavati, Nova godina je odlična prilika konačno si dati oduška.

Za koju se frizuru odlučiti – ona ovisi o vašem ukusu, ali i vrsti vaše kose, obliku lica… Kako bi se lakše suzili izbor frizura koje možete isprobati ili pokazati svojoj frizerki zavirite među slijedeće ideje pogodne za različite dužine kose i stilove:

Vintage glam kovrče

Kovrče su ove zime potpuni hit. Nose se i na dugu, ali i kratku kosu ovisno o tome kako ste trenutno ošišani. Ako imate kraću kosu odlučite se za “divlje” kovrče koje će probuditi vašu strastvenost, a ako pak imate dugu kosu isprobajte velike, mekane, glamurozne kovrče koje nježno uokviruju lice (zamislite nekadašnje filmske dive).

 frizura 1

Ako pak želite nešto potpuno otkačeno i divlje,
napravite sitne kovrčice (kao afro). Prednji dio kose podignite i
skopčajte ukrasnom kopčom, a stražnja “griva” neka se vijori. No,
vjerojatno vam je jasno da ovakvu frizuru mogu nositi samo jaki
karakteri.

Kombinacija kovrča i zaglađene kose

Ako želite najbolje od “oba svijeta” odlučite se i za kovrče i za glatku kosu. Primjerice, ako imate dugu kosu, nakovrčajte je samo na pola. Gornji dio zagladite i zavežite rep, a donji dio kose neka bude razbarušen. Ili ako imate šiške, njih ostavite zaglađene, a ostatak kose nakovrčajte. S ovakvom frizurom definitivno ćete biti u trendu!

                 frizura 2

Potpuno glatko

I potpuno glatka, sjajna kosa može biti veoma seksi i svečana. Ispeglajte kosu jer to je najbolji način da se postigne potpuno ravna i glatka kosa s puno sjaja. Jednom u godini vam neće škoditi, no neka vam to učini osoba koja se razumije u to što radi.

                frizura 3

Kratko i divlje

I kratka kosa može biti opasno seksi. Asimetrični rezovi, razbarušenost, ili zaglađenost… Opcija ima mnogo, samo se treba odvažiti i ošišati. Ima li boljeg trenutka od ulaza u Novu godinu?

  frizura 4

Pundže

Pundže – bilo da su zaglađene ili pomalo raščupane, postavljene visoko ili nisko, na sredini ili sa strane – vjerojatno su najpopularnija svečana frizura i što je najbolje dobro stoje svima! Ako imate punije lice odaberite “mekšu”, razbarušeniju pundžu, a ako pak imate ovalno lice zaglađenom pundžom naglasite svoje lijepo definirane crte lica. Evo što vam mi ove godine predlažemo…

                 frizura 6

Otkačene pletenice

Pletenice su uvijek in! I što je najbolje ona omogućava i dopušta toliko različitih frizura, upravo onoliko koliko vam mašta dopušta. Bilo da se odlučite za urednu pletenicu, pomalo raščupanu – boho pletenicu, pletenicu umjesto repa ili pak pletenicu podignutu u pundžu – varijacijama romantične i ženstvene pletenice kraja nema.

                  frizura 7

Izvor: Žena.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo