Ljepota

Ljepota

Umjesto pudera isprobajte kremu u boji

Prvi topli dani pravo su vrijeme za promjene u načinu šminkanja. Ako ste odlučili odbaciti teške pudere, predlažemo da isprobate laganiju varijantu – kreme u boji.

Sastojci tih krema imaju dvostruku funkciju: osiguravaju koži potrebnu vlažnost i njegu, a istodobno i zdravu, prirodnu boju. Pritom nimalo ne opterećuju kožu dopuštajući joj da slobodno diše.

kKreme u boji mogu poslužiti i umjesto korektora jer prekrivaju male nedostatke kože. Obojene kreme sadrže hidratantne tvari i sastojke koji poboljšavaju elastičnost kože: kolagen, elastin, alantoin i hijaluronsku kiselinu. Po sastavu su vrlo slične hidratantnim kremama.

Tim se kremama često dodaju i antioksidanti, primjerice vitamin E, najmoćnije sredstvo protiv slobodnih radikala koji se aktiviraju upravo djelovanjem UV zraka. Napokon, u kremama su i obojeni pigmenti nužni da bi koža zadobila zdravu boju i svjež izgled.

Koliko skrivaju?

Upravo zbog blagoga sastava, obojene kreme samo djelomično prikrivaju nedostatke kože. Za prikrivanje prištića i drugih izraženijih nedostataka može se poslije nanošenja obojene kreme nanijeti malo korektora. Korektor valja razmazati vrhovima prstiju kako bi se uklonili oštri rubovi i postigli nevidljivi prijelazi. Krema se nanosi na očišćeno i osušeno lice, na isti način kao i tekući puder. Ne smijete, znači, zaboraviti ni vrat, kako bi se izbjegli vidljivi prijelazi.

Prije nanošenja obojene kreme lice treba dobro očistiti i ukloniti s kože tragove masnoće. Krema se nanosi vrhovima prstiju, onako kako se nanosi i tekući puder: najprije na čelo, od sredine prema sljepoočicama, a zatim na nos i obraze, predio oko usta, bradu i vrat. Potom se krema blago tapka vrhovima prstiju kako bije koža što bolje upila. Na kraju možete nanijeti tanki sloj pudera u prahu i rumenilo.

 
K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo