Uskladite oblik obrva s oblikom lica - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Uskladite oblik obrva s oblikom lica

Obrve uokviruju lice i daju mu zaokružen izgled. Ako su neproporcionalne ostalim dijelovima lica, mogu čak i izgledati groteskno, umjesto glamurozno, prirodno ili ženstveno.

Za savršene obrve potrebno je malo strpljenja, mirna ruka i malo truda. Osnovno pravilo je: nemojte ih previše čupati! Nisu bapske priče kako obrve ponekad ne narastu kad ih se pretjerano iščupa. Uložite malo pametnog truda u njihovo oblikovanje i nećete požaliti.

Obrve uokviruju lice i daju mu zaokružen izgled. Ako su neproporcionalne ostalim dijelovima lica, mogu čak i izgledati groteskno, umjesto glamurozno, prirodno ili ženstveno. Znate li kakvog bi oblika trebale biti baš vaše obrve?

Obrve za četvrtasto i izduženo lice

undefinedZa ovakve oblike lice bilo bi najbolje izbjegavati visoki luk. Umjesto toga odaberite umjereno debele obrve (ni pretanke, ni predebele) s blagim lukom koji će izgledati prirodnije i ujednačiti cijelo lice. Cilj je učiniti čelo širim no što one zaista jest.

Obrve za okruglo lice

Ako je vaše lice okruglu, već možete biti fleksibilniji po pitanju oblikovanja obrva. Idealno bi bilo odabrati srednji luk nešto tanje širine jer ćete na taj način vizualno stanjiti lice, no nemojte pretjerati i završiti na tankoj crti.

Obrve za ovalno lice

Žene s ovalnim licem rijetke su kojima visoki luk odgovara jer je stvoren za njih! Nešto tanji visoki luk prikovat će svako oko za vaše lice.

Obrve za izduženo i srcoliko lice

Previsoki luk obrva podarit će osobama izduženog i srcolikog oblika lica “začuđeni” izgled, kao da su nedavno bili na faceliftu koji je previše zategnuo njihovu kožu. Za ovakvo lice idealne su ravnije obrve srednje debljine s blagim lukom. Pozornost će se usmjeriti prema van, umjesto prema gore.

Radite li i vi najčešće greške prilikom oblikovanja obrva?

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo