Ljepota

Ljepota

Vježbe za zatezanje mišića lica

Vježbe za lice su osmišljene kako bi dale tonus i ojačale mišiće lice. Rastegnuti će i opustiti vaše lice. Ove vježbe se često nazivaju “joga za lice“.

Kako starimo tako se mišići lica smanjuju i opuštaju. Vježbe pomažu da dobijete tonus i vaše bore polako nestaju. Iste principe koje koristimo prilikom vježbanja trbuha, nogu i stražnjice možemo primijeniti na treniranje mišića lica. Ciljane vježbe mogu imati učinak učvršćivanja, podizanja i pomlađivanja lica.

Potrebno je otprilike četiri do šest tjedana da biste primijetili dugoročne promjene

Koliko je vremena i truda potrebno?

Potrebno je otprilike 15 minuta kako bi obavili posao kako treba i do kraja. Prva tri mjeseca bi trebali vježbati pet puta tjedno, a nakon toga:

  • Dva do tri puta na tjedan ako imate manje od 42 godine
  • Tri do pet puta ako imate više od 42 godine

Stručnjaci preporučuju da se slikate prije početka vježbanja i nakon prvog mjeseca, kako bi primijetile razliku. Potrebno vam je mjesto na kojem možete biti opuštene i ogledalo kako biste mogle vidjeti radite li ih pravilno.

Evo par primjera:

1. Udahnite kroz usta, stisnite zube i usne rastegnite u osmjeh. Izdahnite kroz usta. Ponovite dva puta u trajanju od tri sekunde

2. Udahnite duboko kroz nos i zadržite dah dvije do tri sekunde. Napušite obraze i nakon sekundu-dvije izdahnite kroz usta isprekidano i snažno.

Kako ovo nisu jedine vježbe za lice, preporučujemo da pogledate video:

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo