Voćem i povrćem do osunčanog ljetnog tena

jabuka, ljeto, zena, ljepota, zdrava hrana, sunce, voda

Ako ste do sada bili uvjereni kako je prženje na suncu jedini način za dostizanje zavidnog osunčanog tena, znajte da ste živjeli u zabludi. Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazali da je savršen ten moguće postići konzumacijom većih količina voća i povrća.

k"Voće poput dinja i marelica te povrće poput paprika, mrkve i špinata poboljšava boju kože, čineći nas atraktivnijima. Stoga, ako za samo mjesec dana želite postići vidljivi efekt na tenu, savjetujem prebacivanje na zdraviji način prehrane", poručio je Ian Stephen sa Sveučilišta Bristol.

Tajna savršene kože krije se u prirodnim tvarima pod nazivom karotenoidi. Riječ je o skupini od oko 600 organskih pigmenata otkrivenih u mnogim biljkama.

Blijeda se koža stotinama godina smatrala atraktivnom u mnogim europskim zemljama, dok su sunčane pjege ili osunčana koža bile znak vulgarnosti. Suncem opaljena koža postala je in u prošlom stoljeću, kada se povezivala s bogatstvom, slobodom i mogućnošću odlaska iz tvornica ili ureda na kalifornijske plaže.

Međutim, danas su se stvari ponovno počele vraćati na staro jer sunčanje donosi brojne opasnosti kao što su rak kože i njeno prerano starenje.


K. R.

 Prati nas na Viber Public Chatu!