Ljepota

Ljepota

Vodič za odijevanje: tijelo oblika kruške

Oblik ženskog tijela nasljeđuje se od roditelja. Bilo da je žena građena u obliku “jabuke” ili “kruške”, njen izgled određuje niz genetskih čimbenika, otkrili su istraživači Sveučilišta Oxford.

Dok će žene čije je tijelo oblika kruške reći kako im je nemoguće ići u šoping i smiješiti se, ipak im ostaje neka zadovoljština, s obzirom da su britanski stručnjaci također ustanovili kako su one zaštićenije od dijabetesa 2 i bolesti srca nego žene s tijelom oblika jabuke.

Žene čije je tijelo u obliku kruške imaju male grudi, uzak struk, široke bokove, veću stražnjicu i šira bedra. Ako spadate u ovu kategoriju, trebate naglasiti ono što je najbolje na vama – uzak struk i mršavi dio tijela.

Naglasite gornji dio tijela tako da pažnju privučete na njega i uravnotežite cjelokupni dojam. Odaberite šarene majice ili one jarkih boja sa širokim obrubom. Naglasite struk remenčićem ili vezicom, a donji dio bi trebao biti jednobojan i taman.

Ovom obliku tijela odgovara veliki dekolte – birajte košulje s mašnom umjesto kragne ili gornji dio ukrasite brošem ili ogrlicom.

Često nisu toliko bitne boje koje nosite nego oblik kroja. Ciljajte na suknje i haljine A kroja koja se ravnomjerno šire kako bi kamuflirale vaš najširi dio.

Haljina A kroja koja se omotava oko tijela i veže ispod grudi idealna je za ovaj oblik tijela.

Razigrajte se s majicama i košuljama – nosite razne uzorke koji će vizualno dovesti vaš gornji dio tijela u centar pažnje.

Izbjegavajte uske haljine koje prate liniju nogu – one će samo naglasiti vašu stražnjicu i bedra. Jednako tako zaobiđite hlače i suknje s naglašenim uzorkom, kockicama i sličnim geometrijskim oblicima i šarama ili donju odjeću svjetlijih tonova.

Savršene vježbe za vaš tip građe

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo