Ljepota

Ljepota

Zašto odabrati parfemsko ulje?

Sami elementi mirisa i ekstrakti koji se nalaze u ulju koncentriraniji su nego oni koji se nalaze u standardnim toaletnim vodicama, koje sadrže samo malu količini istinskog mirisa, razrijeđenog alkoholom i drugim “filterima”.

Sami napravite kruti parfem kod kuće

Vjerojatno u svojoj kolekciji mirisa imate nekoliko bočica kojih se držite “kao pijan plota” godinama i ne želite usvojiti neki novi. Možda vas drugi pamte po tom mirisu, a možda vam se većina ostalih ne sviđa ni približno toliko koliko vaš omiljeni parfem. No, jeste li probali parfemska ulja?

Postoji razlog zašto su toaletne vode na bazi alkohola dostupne u svakoj trgovini, a parfemska ulja su rjeđa i ekskluzivnija. Njih nećete naći na vratu ili zapešću svake druge žene i možete biti sigurni da su prava stvar ako se želite izdvojiti iz mase.

Dulje traju

Sami elementi mirisa i ekstrakti koji se nalaze u ulju koncentriraniji su nego oni koji se nalaze u standardnim toaletnim vodicama, koje sadrže samo malu količini istinskog mirisa, razrijeđenog alkoholom i drugim “filterima”. Dok se toaletne vode zbog alkohola isparavaju s kože i gube na snazi, mirisna ulja se duže zadržavaju.

Ne iritiraju kožu

Mnoge osobe preskaču nošenje mirisa jer parfemi iritiraju njihovu kožu, ostavljajući crvenilo i osjećaj peckanja. Uzrok tome je u pravilu alkohol, koji u kombinaciji s drugim sastojcima isušuje kožu i uzrokuje malene upale, a to je pogotovo gnjavaža za osobe koje imaju suhu kožu. S druge strane, mirisi na bazi ulja njeguju kožu i hidratiziraju je, što znači da su prikladni za sve tipove kože.

Više se isplate

Mirisna ulja uglavnom dolaze u malenim uskim bočicama s kuglicom, pomoću koje se nanose na pulsne točke, kao i “klasični” parfemi: iza uha, na dno vrata, na zapešće, u unutarnji pregib lakta i sl. Dok kod parfema na bazi alkohola ovisite o jačini mlaza koji dolazi iz bočice, kod parfemskog ulja imate savršenu kontrolu koliko proizvoda nanosite na kožu. Samim time možete dobiti intenzivniji ili blaži miris, a u konačnici ćete manje proizvoda potratiti.

Nisu toliko agresivni

Dok veća koncentracija mirisa u uljima čini ovu vrstu parfema intenzivnom i bogatijom, mirisi na bazi alkohola u većoj mjeri ostavljaju mirisni “trag” za vama. Tako će vas netko lakše “namirišati” u prolazu ako nosite klasičan parfem na bazi alkohola, no ako nosite parfemsko ulje, imat ćete dojam da ono isijava blagim, ali intenzivnim mirisom iz vas i kao da je dio vas, a ne (kao što je slučaj kod alkoholnog parfema) da se nalazite u oblaku parfema.

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo