Ljepota

Ljepota

Želiš brzu i jeftinu promjenu frizure?

Ako vam je dosta iste frizure koju nosite dugo vremena, možete si priuštiti brzinski make-over jednostavnim promjenama.

Razdjeljak

Dosadio vam je vaš izgled? Ako godinama imate razdjeljak na istom mjestu, kosa će se polako početi povlačiti duž razdjeljka i crta će biti očiglednija. Ako želite veliku promjenu jednostavnim potezom – promijenite mjesto razdjeljka. Pomaknite ga centimetar u stranu, skratite ga ili odaberite skroz drugu stranu.

Za izgled djevojke iz susjedstva kosu razdijelite po sredini. Jeste li primijetili da većina manekenki nosi ovakvu frizuru?

Skratite kosu varanjem

Ako želite brzu promjenu i kraću kosu bez odlaska “pod škare”, skratite ju ukosnicama! “Ova frizura najbolje izgleda kada kosa ima teksturu. Neka se osuši na zraku s valovitim pramenovima ili koristite peglu za kosu kako biste napravili suptilne valove. Sakrijte dijelove kose ispod gornjeg dijela i osigurajte na podnožju vrata ukosnicama. Tajna je u tome da kosa bude podvezana ukosnicama relativno blizu kako bi se stvorila iluzija kraće kose”, opisala je Laura Boton, vlasnica poznatog salona Sina Qua Non Salon u Chicagu.

Ošišaj mi šiške

Šiške mogu drastično promijeniti vaš izgled i uokviriti lice. Ako ih već imate, skratite ih, promijenite njihov smjer, probajte asimetrični rez ili ih skupite u kokoticu na vrhu glave. Koristite lak za kosu i ukosnice ili kopču.

Promijenite teksturu

Uvijek želimo ono što nemamo! Ženama kojima priroda nije podarila kovrčavu kosu, pod svaku cijenu žele velike, raskošne kovrče. S duge strane, vlasnicama takve kose je dosta neukrotive frizure i žele ravnu, svilenkastu kosu.

Pri tom vam mogu pomoći pegla za kosu ili električni uvijač. Kosa mora biti suha, a obavezno nanesite sprej koji će vaše vlasi zaštititi od oštećenja uzrokovanog toplinom. Važno je ne koristiti ove “beauty alate” često kako ne biste oštetili kosu. Budite umjereni!

Sakrijte pramenove

Jedan od najjednostavnijih načina promjene frizure je stavljanje pramenova s ruba lica – iza ušiju. Tako će vaše lice biti u prvom planu – vrijeme idealno za dobru šminku i uredne obrve.

Na kosu nanesite proizvod za stilizaciju kako bi vlasi bile na svom mjestu i završite lakom za kosu srednje jačine. Zalutale ili prekratke pramenove ukrotite ukosnicom, a kosu možete svezati u rep.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo