Ljepota

Ljepota

Žene pakiraju dva puta više odjeće nego što im treba na godišnjem

Možda će biti hladno, možda ćemo vježbati, možda ćemo svaku večer izlaziti, trebaju mi japanke za plažu, svečanije za šetnju, štikle za zavođenje… Mnogo je razloga kojima žene pokušavaju racionalizirati činjenicu da su u kovčeg spakirale previše stvari.

Žene pakiraju dvostruko više stvari nego što im je zaista potrebno na godišnjem odmoru! Nedavnim je britanskim istraživanjem ustanovljeno kako prosječna žena spakira 44 komada odjeće za dvotjedni godišnji odmor, no na kraju nosi nešto više od polovice odjevnih komada (61 posto). Na popisu su topići (18 komada), kratke hlačice ili šosevi (12 komada) i bikiniji (šest). U stvarnosti, ispitanice su iznosile 12 topića, šest komada hlačica ili šoseva i “rotirale su” tri bikinija.

Ono malo prostora što je ostalo u kovčegu zauzet će cipele, s time da prosječna žena sa sobom nosi osam pari. Od ukupno 3000 anketiranih žena, čak 25 posto će u svom kovčegu napraviti mjesta za više od deset pari cipela.

Prosječna žena ima 19 pari cipela u svom ormaru

Pitate se koliko je vremena potrebno za pakiranje? Ove su pripadnice ljepšeg spola svoju robu i obuću prosječne ukupne vrijednosti 9690 kuna pakirale četiri sata. Svaka deseta ispitanica priznala je kako je duboko razmišljala o tome što će ponijeti sa sobom na odmor punih 12 sati!

“Žene planiraju u pakiraju se za široku lepezu situacija. Uzmite samo obrok u restoranu – žene će se upitati o kakvoj je vrsti obroka riječ. Moraju li biti sređene, obučene u casual varijantu ili nešto između? Većina žena će spakirati dovoljno odjeće za sve moguće situacije. Nije iznenađujuće da one nose mnogo cipela, naravno, jer cipele idu s raznim odjevnim kombinacijama”, komentirala je Cary Cooper, profesorica psihologije Sveučilišta Lancaster.

“Ne samo da ljudi spakiraju previše stvari nego je godišnji odmor često izlika kako bi potrošili više novca, jer će kupiti novu odjeću koju će nositi sa sobom”, komentirao je Lee Mooney, voditelj odjela za putno osiguranje turističke agencije The Co-operative koja je naručila istraživanje.

Želimo znati, kakvi ste vi u pakiranju?

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo