Ljepota

Ljepota

Znate li odabrati savršenu nijansu ruža?

Žene čija koža ima plavkasti odsjaj trebale bi odabrati hladnije nijanse kao što su tamnocrvena ili ljubičasta, dok bi one čija koža ima žućkasti sjaj trebale odabrati toplije tonove kao što je žarkocrvena ili sjajno zlatna.

Ako imate tanke usne

usne1. Odaberite svijetle boje. Tamne nijanse učinit će vaše usnice manjima i grubima. Dodajte sjajilo, ali nemojte pretjerati, upozoravaj u stručnjaci. Sjajilo reflektira svjetlo pa biste sa previše sjajila mogli postići suprotan efekt.

2. Nanesite balzam za usne, a zatim obrišite višak. Obrubite vanjsku liniju usana olovkom boje ruža, a zatim nanesite ruž. Nakon što ste ga stavili, dodajte malo svjetlucavog sjenila iznad usnica kako biste ih istaknuli.

3. Ako imate tanke usne, nemojte ih obrubiti izvan njihove prirodne linije!

Usne srednje debljine

1. Možete koristiti i svijetlu i tamnu nijansu, ali izbjegavajte previše ruža, držite se klasičnih nijansi umjesto nekonvencionalnog Barbie-ružičastog ili tamno-ljubičastog. Koristite sjajilo kako biste istaknuli usnice, ali ne previše.

2. Koristite četkicu kako biste točno nanijeli ruž bez definiranih granica. Kako bi boja duže trajala, nanesite ruž dva puta i uklonite višak maramicom. Lagano nanesite sjajilo na sredinu donje usnice da biste postigli dojam punoće.

3. Usne srednje debljine dobro izgledaju i s jarkim bojama poput tamnocrvene ili ljubičaste. Nemojte se bojati istaknuti svoj osmijeh!

Ako imate debele usne

usne1. Pune usnice često su blijede, stoga vam trebaju tamnije, izražajnije boje kako biste ih istaknuli. Nemojte lako odustati od jakih nijansi kao što su žarko crvena ili tamnoljubičasta i isprobajte malo sjajila za seksi dojam.

2. Zato što ne morate odrediti liniju usana, jer su vam već pune, ruž nanesite prstima. Dobit čete razmazani izgled s nejasnim granicama. Na kraju dodajte malo sjajila te ga razmazite preko cijelih usana.

3. Ako su vam usnice pune, vama ne treba olovka za usta. Ako je ipak želite koristiti, nemojte odabrati onu koja je tamnija od vaše prirodne boje usana – izgledat će umjetno kada vam ruž izblijedi. Koristite olovku koja se slaže s vašom prirodnom bojom usana.

K. Ramić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo