Ljepota

Ljepota

Mali i kreativni trikovi za ljepše nokte

Foto: Shutterstock

Puko mazanje noktiju lakom u jednoj boji postalo je dosadno i monotono. Manija kreativnog ukrašavanja noktiju širi se na žene svih godina i stilova, a i poneke muškarce.

Ukrašavanje noktiju cijelom paletom boja, oblika i tema nadraslo je konvencionalne navike uljepšavanja te preraslo u novi način izražavanja vlastite osobnosti. Nokti se ukrašavaju kako bi odgovarali individualnom stilu ili pak određenoj temi ili događaju. Tako na primjer tijekom Božićnih dana nije iznenađenje vidjeti Djeda Božićnjaka i njegove sobove kako slijede jedni druge nokat za nokat na nečijim vještim rukama. U brojnim specijaliziranim salonima za nokte nude uslugu dizajniranja noktiju po želji. Istina je da je za nokte koji će fascinirati i zadiviti potrebno određeno umijeće no uz malo truda i vježbe nije teško samostalno napraviti i vlastitu kreaciju na koju ćete se ponositi.

Napravite vlastitu mat boju

U prozirni lak za nokte dodajte sjenilo za oči u boji po izboru i pomiješajte. Sjenilo ne morate dodati u bočicu i tako promijeniti boju i teksturu cijelog laka već možete iskoristiti samo dio prozirnog laka, izlivši ga na plastični tanjurić i pomiješavši čačkalicom sa sjenilo.

Zaigrani alati i dodaci

Osim laka za nokte možete koristiti i gelove, šljokice, naljepnice, nakit te razne olovke, za preciznije i razigranije oblikovanje, poput pisanja slova i riječi. Acetonom ili nekim drugim odstranjivačem laka za nokte možete otkloniti dio laka koji se istrošio, a ostaviti drugu polovicu ili napraviti trokute i dijagonale od ostatka laka koji se drži.

Selotejp

Ljepljivu traku možete preko noktiju postavljati i rezati na razne načine, npr. cik-cak ili valovito, kako bi dobili razigrane kompozicije ili pruge, a njime možete zaštititi i kožu oko nokta pri hrabrijem ukrašavanju, kao u slučaju crtanja grafita lakom jedne boje po već osušenom laku druge boje ili pak razlivene boje u stilu Jacksona Pollocka, koje se dobiju pljuvanjem laka iz slamke po noktima.

Točka na točku

Napravite bubamare ili točkasti uzorak koristeći ukosnice za kosu. Okrugli završetak ukosnice umočite u lak i takvog primijenite na nokte.

Mrežica spužve za tuširanje

Nakon što nanesete prvi sloj boje i on se osuši, drugi sloj nanesite u drugoj, željenoj boji preko jednog sloja mrežice. Tako ćete, ovisno o gustoći uzorka mrežice, željenom dizajnu te korištenim bojama, dobiti mrežasti, zmijski ili sirenski efekt.

Ombre efekt

Izlijte u plastični tanjur boje koje želite nijansirati jednu do druge i pomiješajte granicu između njih čačkalicom dok se ne stvori nijansa između. U boje umočite spužvasti aplikator za šminku i njime polako mažite nokat malim pokretima gore-dolje dok se sloj laka na noktu ne izgladi, a boje su postupno nijansirane. Za početak pokušajte s dvije boje, a nakon što se izvježbate, možete ih dodavati pa čak napraviti i paletu u duginim bojama.

Pročitajte kako osigurati savršenu manikuru!

Foto: Shutterstock

J. P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo