Ljepota

Ljepota

Pozdravite ljeto brončano-tirkiznim make-upom!

Visoke temperature iz ormara izmame one simbole ljeta koje smo dugo čekali “prošetati”: mornarske pruge, bijele haljine i tirkizne komade nakita! Pozdravite ljeto brončano-tirkiznim make-upom!

Rijetko koja boja govori ljeto kao tirkizna. S njom nemojte pretjerati i utopiti se u intenzitetu. Bit će dovoljno samo naglasiti oči njome. Donosimo vam brončano-tirkizni look prema kreaciji Linde Hallberg, švedske make-up blogerice.

1. Započnite pripremanjem kapaka bazom za sjenilo koja će osigurati intenzitet boje, a sjenilo se neće tako lako razmazati.

2. U unutrašnji kut oka tankim tvrdim kistićem nanesite zlatnu nijansu sjenila na gornji i donji kapak – što sjajniju, to bolje! Brončanim sjenilom prekrijte cijeli kapak, a tamnijom nijansom smeđe boje iscrtajte slovo V u vanjskom kutu gornjeg kapka. Ovu nijansu nanesite otprilike do polovice kapka (točna granica ovisit će o obliku oka, stoga intenzitet i položaj boje prilagodite svojim željama).

3. Granicu između brončane i smeđe boje razmažite kistom s mekanim dlačicama (kist za blendanje) tako da se ne može zamijetiti “čisti” prijelaz između boje – one bi se trebale stapati jedna u drugu. Istim kistom ublažite vanjske linije tamnosmeđeg sjenila.

4. Jagodicom prstenjaka uzmite malo zlatne boje i natapkajte ju laganim pritiskom preko svijetle brončane boje. Ovako ćete oku dati dimenziju i dodatni sjaj.

5. Unutrašnju stranu linije očiju iscrtajte olovkom za oči boje vanilije (i gornji i donji kapak). Za ovaj korak možete koristiti i bijelu olovku, no s bojom vanilije će intenzitet biti prirodniji.

6. Tirkiznom olovkom za oči iscrtajte i gornji i donji kapak. U unutrašnjoj strani gornjeg kapka linija bi trebala biti tanja te se postupno debljati prema vanjskom kutu oka. Mačkasti izgled možete dobiti tako da izvučete gornju crtu dalje od kraja kapka i lagano zaokrenete prema gore, kao da radite duguljastu kvačicu. Ako niste sigurne gdje bi ta crta točno trebala ići, zamislite da ocrtavate donji kapak i kada dođete do ruba kapka nastavite prema gore tu imaginarnu liniju. Tirkiznu olovku nanesite i na donji kapak.

7. Za dnevni izgled nanesite dva sloja crne maskare, a ako se spremate u noćni izlazak, dopuštene su umjetne trepavice.

8. S obzirom na to da je tirkizna boja prilično intenzivna, naglasak je na očima, a ostatak lica trebao bi iti neutralan i neprimjetan. Obraze naglasite blago roskastim rumenilom, a usne neutralnim ružem.

K. Pužar
Foto: Linde Hallberg, STUREPLAN.se

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo