Ljepota

Ljepota

Pravilno nanošenje podloge

Podloga je platno na kojoj nastaje savršeno našminkano lice. Ljepota ruža ili rumenila postaje nebitna ako je podloga nepravilno nanešena i nije dobro pokrila nepravilnosti. Saznali smo za vas koje su greške najčešće i kako ih izbjegavati.

1. Nanošenje prstima

Iako se čini kao normalna stvar nanositi podlogu prstima, to je krivo. Tako možete ostaviti grube, nervnomjerne linije po licu koje kasnije više ništa neće prekriti. Za bolji rezultat koristite kistove ili spužvice. Pomoću kista stopite podlogu s licem kružnim pokretima, ako koristite spužvicu onda laganim tapkanjem izbjegnite ostavljanje neravnina po licu.

2. Prah umjesto tekuće podloge

Možda niste svjesni, ali prah se uvlači u bore i pore te ih tako čini još vidljivijima, i ne bi se nikad trebao nanositi na područje oko očiju. Uz to, isušuje kožu. Ako imate masnu kožu onda koristite mat podloge. Puder u prahu stavite tek na kraju šminkanja kako biste se riješili nepotrebnog sjaja.

2. Isprobavanje nijanse na rukama

Ne isprobavajte tonove na zapešću ruke, umjesto toga nanesite na područje oko brade, ispod očiju ili oko nosa kako bi pronašli odgovarajuću nijansu.

Oko očiju nanesite podlogu za nijansu svjetliju od ostatka lica. Tako ćete postići svjež i odmoran izgled. Redovito radite peeling lica. To će pomoći da podloga bude ravnomjernija. Budite štedljivi, koristite vlažnu spužvicu kako biste nanijeli tanji sloj podloge.

Nanesite tanki sloj podloge na vrat kako ne bi izgledali kao da nosite masku, pogotovo ako nosite majicu s dubljim dekolteom ili golih leđa. Za nanošenje na velike površine najpogodnija je spužvica. Svrha podloge nije da ju koža upije, već da ujednačeno prekrije lice i ostane na površini kože.

Podlogu ne nanosite na cijelo lice nego samo na mjesta gdje je potrebna. Što je manje koristite, manje će biti vidljiva.

Ana Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo