10 zdravih navika naše poznate kreatorice Aleksandre Dojčinović - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

10 zdravih navika naše poznate kreatorice Aleksandre Dojčinović

Foto: Deniz Aydinlar

Dizajnerica Aleksandra Dojčinović ljubav prema odjeći njeguje od ranog djetinjstva. Svojim lijepim i ženstvenim kreacijama osvojila je poznate i nepoznate Hrvatice, a mi smo je zamolili da nakratko zaboravi na posao i otkrije nam svoje zdrave navike.

Dobro raspoloženje, puno vode i sna, osnove su brige o zdravlju, smatra Aleksandra:

1. Voda

Odavno sam spoznala blagotvornost najjeftinije hidratizacije tijela – vode. Pijem je stoga u velikim količinama i boce vode su uvijek oko mene, bez obzira nalazim li se u automobilu, uredu ili stanu. Savjetujem svima najmanje 6 čaša vode na dan jer su rezultati vidljivi vrlo brzo, mnogo brže od nekih skupih krema.

2. Zdrava prehrana

Pazim što jedem, ali se ne izgladnjujem niti sam stalno na dijeti. Kada je prehrana u pitanju, najvažnije paziti na zdravlje. Iako i sama često pojedem nešto slatko ili slano, najviše uživam u zdravim obrocima u kombinaciji s voćem. Hranim se prema Ayurveda principu i jedem što odgovara mom organizmu.

3. Spavanje

U krevet odlazim oko 22 sata i ustajem se u 6 ujutro. Bez obzira na sve obaveze koje imam, trudim se odspavati osam sati.

4. Dobro raspoloženje

Trudim se uvijek biti nasmijana i dobre volje, a tip sam osobe koja u problemima vidi samo nove prilike, a to je posljedica dugogodišnjeg rada na sebi. Sve dolazi iz glave i to je jedna od najvažnijih stavki zdravlja.

5. Trening

Priznajem da nisam baš sportski tip, ali bez obzira na to, svjesna sam važnosti vježbanja pa tako trenutno radim ciljane vježbe za jačanje leđa.

6. Njega lica

Obožavam sve moguće tretmane lica, na mene djeluju vrlo opuštajuće i rado se prepuštam u ruke stručnjaka, bez obzira na to idem li na masažu ili neki od tretmana lica za uljepšavanje.

7. Velashape tretmani

Obožavam ih jer su neinvazivni, nekirurški, a toliko učinkoviti, pogotovo nama koji se zbog prirode posla manje krećemo i skloniji smo zadržavanju vode u organizmu

8. Limfna drenaža

Uz masažu, limfna drenaža me vraća u život, a moje noge su joj jako zahvalne.

9. Odlazak u wellness s prijateljicama

Jednom mjesečno mi cure odlazimo u wellnes i ti naši trenutci su za mene neprocjenjivi. Dijelimo jedna drugoj poslovne probleme, pomažemo si savjetima. A uz to se prekrasno opustimo od stresne svakodnevice i budemo spremne za nove avanture.

10. Ne doktorima i lijekovima

Rijetko kada popijem tabletu, a odlazak doktoru kod mene se svodi na najnužnije preglede, Nikada neću shvatiti ljude koji su u domu zdravlja čim kihnu. Ponekad je dobro dozvoliti organizmu da se sam izbori protiv malih virusa jer navikavati ga na lijekove dugoročno ne donosi dobro, sigurna sam u to.

Foto: Deniz Aydinlar

Ana Abrahamsberg/Moje zdravlje

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo