Ljepota

Ljepota

5 idealnih masaža – pronađite svoju!

Žudite za dobrom masažom? Umjetnost sljedećih pet tretmana usavršavala se tisućama godina, a stilovi masiranja variraju od potezanja, stiskanja, lupkanja do blagog udaranja. Važno je otkriti što vama najbolje odgovara i koja masaža će vas potpuno regenerirati.

U nastavku pročitajte koji su najpopularniji i najbolji oblici masaža, i počastite se, najmanje, jednom!

Masaže čine čuda za vaš duh i tijelo

Švedska masaža

Ovaj tretman jedan je od najpopularnijih u SAD-u, a uključuje masiranje dugim umirujućim pokretima (effleurage), trljanje tijela prstima ili palčevima (petrissage), stiskanje ili brzo trljanje (frictiona ) i blago udaranje (tapotement ). Švedska masaža otpušta bol i napetost u mišićima, i pomaže u odstranjivanju toksina iz tijela. Smanjuje bol i povećava fleksibilnost i pokretljivost. Masaža djeluje i na cirkulaciju krvi, te potiče kisik da struji kroz stanice i prenosi nutrijente u ostale dijelove tijela.

Masaža vrućim kamenjem

Radi se o masaži koja, uz tradicionalne tehnike švedske masaže uključuje i upotrebu vrućeg kamenja. Oni se postavljaju na određene točke na tijelu, primjerice između prstiju, uzduž vrata ili u dlanove ruku. Kamenje se grije u vodi i mijenja nakon što izgubi toplinu. Ovaj tip masaže opušta i relaksira napete mišiće. Toplina iz kamenja potpomaže cirkulaciju, smiruje živčani sustav i otpušta toksine.

Dubinska masaža tkiva

Dubinska masaža koristi spore pokrete, duboki pritisak i trenje kako bi se mišići i tkivo postavili u pravilan slijed. Maser se fokusira na bolna i područja napetosti i masažom ih nastoji regenerirati. Neke osobe smatraju ovaj tip masaže povremeno bolnim, ali rezultati nakon terapije toga su vrijedni. Dubinska masaža tkiva preporučuje se za bolna ramena, ukočen vrat ili leđa. Osim “brisanja” boli, ova masaža također otpušta toksine iz mišića, potiče cirkulaciju i smiruje umorne i bolne mišiće.

Probudite uspavanu energijuTajlandska masaža

Tajlandska masaža ima i umirujući i umiruje i energizirajući učinak. Poput sata joge, ali bez napora koji sami morate izvoditi. Maseri prilikom tajlandske masaže koriste noge, koljena, ruke i stopala kako bi “manipulirali” tijelom i doveli ga do raznih položaja i istezanja. Akupresura, pritisak mišića, i pomicanje određenih dijelova tijela zajedno, također mogu biti dijelom ove masaže. Tajlandska masaža uravnotežuje energiju tijela, pročišćava um i povećava fleksibilnost. Također pruža i svojevrsnu unutarnju masažu tijela, povećava cirkulaciju i smanjuje stres.

Shiatsu

Shiatsu se bazira na tradicionalnoj kineskoj medicini i korsti pritisak prstima na određena područja tijela. Pritisak se nanosi po posebnim točkama tijela kako bi se oslobodila energija i osigurao slobodan protok chi-ja. Maser prilikom shiatsu masaže koristi lupkanje, stiskanje i trljanje. Shiatsu potiče opuštanje mišića, poboljšava cirkulaciju, fleksibilnost i otpuštanje toksina. Smanjuje stres, sprječava pojavu raznih bolesti i smanjuje krvni tlak.

 D. Šorgić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo