Ljepota

Ljepota

5 najvećih laži o kosi

Svi želimo izgledati lijepo i njegovano, zar ne? Kad je o njezi kose riječ, čini se da svatko ima “najbolji” savjet za njenu njegu. Ordinacija. hr donosi 5 najvećih laži o kosi na koje ste već možda i nasjeli.

Laž br. 1: Imam masnu kosu pa ne smijem jesti masno
Što se nas, ali i vaše kose tiče – možete svakog dana popiti i litru maslinova ulja. To ni na koji način neće utjecati na strukturu vaše kose. Ako vaša kosa naginje mašćenju, s tom činjenicom nažalost morate živjeti. Pomoći vam može jedino svakodnevno pranje posebnim blagim šamponom.

Laž br. 2: Svakodnevno pranje kose je štetno
Ukoliko koristite šampone s biološkim njegujućim sastojcima i neštetnim tvarima, možete odahnuti. Svakodnevno pranje kose neće isušiti niti vlasište niti nju samu. Važno je samo temeljito ispiranje, kako na kosi i vlasištu ne bi zaostalo nimalo šampona. 

Laž br. 3: Regenerator popravlja oštećenu kosu
Ni jedan regenerator ne može kosi vratiti zdravlje. On samo pokriva oštećenu strukturu kose jer ju zaglađuje poput ljepila. Međutim, to traje samo do sljedećeg pranja. Budimo realni, jednom nastala oštećenja ne mogu se popraviti. Jedino pravo rješenje jest – šišanje.

Laž br. 4: Što se šampon više pjeni, to bolje
Pjenasta gomila nije nikakav znak dobrog šampona i nikakav pokazatelj kakvoće i snage čišćenja. Blaga sredstva za pranje često se uopće ne pjene, ali zato peru u potpunosti.

Laž br. 5: Redovito rezanje vršaka pospješuje rast i gustoću kose
Kosa ne raste iz vršaka već iz korijena u vlasištu. Stoga je krajnje vrijeme da se prestanete uvjeravati da ćete zbog redovitog odlaska frizeru imati pravu grivu. Svejedno je koliko često režete kosu jer ništa na ovome svijetu neće pomoći da ona svakog mjeseca naraste za više od centimetar. A pritom neće biti ni gušća niti bujnija.

K. R.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo